ons hotel

zondag 30 november 2008

Gezellig

De afgelopen dagen geen logjes, dit vanwege het gezellige bezoek van Harald en Alwin. Natuurlijk hebben we iets te weinig geslapen en iets te weinig in het hotel gedaan, maar ja, zo vaak krijgen we geen bezoek. Ze hebben vrijdag geholpen kamer 16 en 17 te demonteren, de laatste 2 kamers die nog gedaan moeten worden voor de kerst. Vrijdagavond zijn we door hen getrakteerd op een heerlijk etentje. Gisteren zijn Pepijn en Alwin samen gaan skien, de pistes op de Arber gingen gisteren voor het eerst open. De sneeuw schijnt zeer goed geweest te zijn en het was niet druk. Ze kregen nog korting op de lift omdat nog niet alles open was, het was slechts 15 euro voor 4 uur! Ik ski niet, maar zowiezo moest er iemand thuis blijven omdat er gasten aankwamen. Ik ben enveloppen gaan schrijven voor onze kerstmailing, maar toen waren die ineens op. We hebben dit jaar teveel leuke gasten gehad, de doos met enveloppen was te klein. Snel maar even extra bestellen dus!

Nog 5 nachtjes slapen en we gaan naar Cyprus. Voor die tijd moeten we nog zo ontzettend veel doen, en over inpakken hebben we nog niet eens nagedacht. Ik wilde eigenlijk de kerstmailing voor het buitenland de deur uit hebben voor de vakantie, anders gaat het maandag 15 december pas met de postbode mee, en dat is misschien wel te laat. Een deel van de vertalingen voor Utrecht zijn verstuurd naar de collega’s, de rest moet deze week ook nog. Ook is het een idee om eens wat kerstversiering op te gaan hangen, de rest van de omgeving doet al ijverig zijn best. Het is op Cyprus trouwens gemiddeld 23 graden deze week, een verschil van meer dan 25 graden met hier!

We moesten wat sleutels bij laten maken, want we hebben met de feestdagen zoveel personeel lopen dat het vechten wordt om de 2 lopers die er nog over zijn (de derde hebben wij zelfs vorig jaar gebroken). Het is een extra beveiligd slot met een codesleutel, en die kan je alleen in Deggendorf bestellen. Wij zijn er dinsdag geweest, maar nu werden we gebeld dat ze de bijbehorende kaart op moesten sturen naar de fabriek, en of we even terug wilden komen om die te brengen. Grrrr…. ik heb dinsdag wel wat anders te doen…..Nou ja, kunnen we bij de groothandel misschien nog wat dingen kopen voor de feestdagen, of even naar de grote bouwmarkt.

Vannacht hadden we dus gasten voor 1 nacht, volgende week is het weer ultra-rustig. De vriezer ligt al vol voor kerst, al het vlees is gekocht, en maandag komt de bakker een grote leenvriezer brengen zodat we al dat brood voor die 500 ontbijtjes ergens kunnen laten. We hebben met de kerst nog maar 2 kamers vrij, we hopen die nog wel kwijt te raken, dan zijn we doorlopend bijna 2 weken ramvol. Pepijn en ik hebben het erover gehad dat we onze vakantie volgend jaar iets eerder moeten plannen. Nu komen we vrijdag 12 december terug, en dan hebben we nog maar 10 dagen totdat de gasten massaal aankomen. We hopen op vakantie nog wel even energie te kunnen tanken, zodat we er uitgerust tegen kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.