ons hotel

zaterdag 24 april 2010

Lente!

Het is definitief lente hier. Dit weekend kunnen de temperaturen wel tot 23 graden oplopen! De bomen zijn nog niet helemaal groen, maar je ziet dat het nu snel gaat. Dit weekend hebben we al iets meer gasten, je ziet dat het er per week steeds meer worden. 30april/1 mei en Pinksteren lopen heel goed, Hemelvaart mag nog wat beter, maar dat is echt zo’n last-minute feestdag. Als het mooi weer is zitten we vol, anders niet.

Pepijn heeft gisteren de tweede computer maar eens opgestart die hier al maanden staat. Hij blijkt het na wat opstartproblemen toch te doen en gisteren hebben we een wireless USB stick besteld zodat we er ook achter in kantoor mee kunnen internetten, waar we geen LAN-stopcontact hebben. Pepijn heeft alles van de receptiecomputer op deze computer gekopieerd. Wel zo handig. Hebben we daar alles bij de hand en bovendien hebben we een backup. Als je van de receptiecomputer de ventilator niet vol laat draaien, dan wordt hij te warm en crasht hij meerdere keren per dag. Het klinkt hier in de receptie alsof er iemand de hele dag staat te stofzuigen. Jaaa….echt kwaliteitje, die computers van Acer…..

Gisteren kwam de wasmachinereparateur dan eindelijk langs. We hadden al tijden last van een schrapend geluid als onze 10 kg wasmachine draaide, maar hij deed het op zich nog wel. Aangezien wij in een uithoek van het land wonen, komt zo’n monteur niet iedere dag in onze regio, en kunnen we meestal ook nog achterlijke voorrijkosten betalen. We hebben het al twee keer gehad dat die alleen al meer dan 200 euro waren omdat er iemand uit München moest komen, gelukkig viel het dit keer mee.
En zoals dat bij ons altijd gaat, hadden we weer eens last van het "demonstratie-effect". "Kijk meneer, als ik ‘m aanzet, dan klinkt het zo. Euh…alleen nu niet…" Je staat altijd zo heerlijk voor paal als dat gebeurt. De monteur heeft heel die wasmachine opengemaakt en alles eruit gehaald en er weer ingezet. Nee hoor, niks te vinden…. Na het in elkaar zetten draaide hij braaf zijn rondjes zonder ook maar een piep te geven. Leuk….65 euro voorrijkosten en 46 euro arbeidsloon…. De monteur heeft wel beloofd dat als het probleem binnen 14 dagen weer optreedt dat ze dan gratis terugkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.