ons hotel

woensdag 9 juni 2010

Butsmutsen en wandelingen


Na het bezoek van motorclub De Butsmuts die vanuit hier een paar mooie toertochten hebben gereden (Wilma, Jan, Tiny, Hans, Frank, Jaap, Franklin, Theo: bedankt, jullie waren super gasten en het jeukt meteen weer om toch opnieuw een motor aan te schaffen) en nog een aantal andere gezellige gasten het afgelopen weekend waren we zondagavond 1 nacht leeg, en moe bovendien. Zondagmiddag zijn we even een ommetje gaan doen, hebben een ijsje gegeten in Lam en zijn naar boven gelopen naar het marktplein waar cocktailbar Qubano was verhuisd (van achter de VVV naar er tegenover). Collega Hader stond er zelf, dus we hebben even een praatje gemaakt, hij vertelde dat hij bij einde huurcontract had gekozen voor een beter onderhouden pand. Fijn wandelingetje, maar dit smaakte wel naar meer.
Dinsdag is ons restaurant normaal dicht, bovendien hadden we geen aankomsten dus hebben we rond het middaguur de online-boekbaarheid dicht gegooid en zijn we naar Lohberghütte gereden waar we bij het dierenpark geparkeerd hebben. Vanaf daar hebben we de bus van 14:00 naar de Grosse Arber genomen tot onder aan de kabelbaan, waar we tot aan de berghut bij Sonnenfels langs de piste omhoog zijn gewandeld. 

(foto vanaf Sonnenfels richting de top van de Arber)
Dit keer hadden we er zelfs aan gedacht de camera mee te nemen! Het was een stralende dag, een graad of 25, net niet te warm. Door het bos liep onze route verder, naar beneden naar de Kleine Arbersee.



Onze route baseerde zich weliswaar losjes op de LO3, maar we hebben er natuurlijk voor gekozen de Kleine Arbersee de lange weg rond te lopen om hier nog even extra te genieten van het uitzicht op dit meer met zijn drijvende eilanden. Daarna hebben we bij het Seehäusl wat gegeten en gedronken, dat is ook waar het toeristentreintje stopt – overigens een prima optie voor wie wat minder die-hard wil wandelen, het treintje pendelt tussen het dierenpark en de Kleine Arbersee.
Verfrist gingen we verder richting Lohberg langs de waterval. 
Overal dichte bossen, klaterende beekjes en niet veel andere wandelaars omdat er zo veel mogelijke routes zijn.
  
We zouden zo nog een dozijn leuke foto's kunnen plaatsen!
Uiteindelijk kwamen we tegen half 7 weer bij het dierenpark uit, waar we tegenover een schnitzel hebben gegeten. Deze landgasthof heeft bijna niets anders op de kaart staan, vroeger heette het dan ook de schnitzelwirt, en dat trok ons nooit zo, maar op dit moment was het precies wat we wilden.
Vandaag slaapt Natascha uit en doe ik het ontbijt, maar van al dat wandelen heb ik blijkbaar zoveel energie gekregen dat ik 2 uur voor de wekker al wakker was en rustig tijd had om te bloggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.