ons hotel

zaterdag 19 juni 2010

WK-Blues

Het WK begint ons hardgrondig de keel uit te hangen. Je kunt hier in het hotel sommige dagen een kanon afschieten. Duitsland heeft gisteren de tweede wedstrijd verloren, dus als ze woensdag tegen Ghana ook even verliezen kan iedereen weer overgaan tot de orde van de dag. Hier in de omgeving leeft het WK overigens helemaal niet. Je ziet nauwelijks vlaggetjes of uitdossingen. Mensen zijn hier redelijk nuchter, eerst zien en dan geloven. Ze worden pas enthousiast als die Mannschaft de halve finale haalt. Maar ja… de lokale bevolking komt niet bij ons overnachten… Gisteren heb ik tijdens de wedstrijd boodschappen gedaan en was het wel heerlijk rustig op de weg en in de supermarkt.
We hebben het ondertussen druk genoeg met andere dingen. Het is groeizaam weer en de tuin vraagt veel onderhoud. Ook zijn er een hoop andere kleine dingetjes die nog gedaan moeten worden, zoals administratie. Donderdagmiddag zijn we even naar Straubing geweest, Pepijn had nieuwe schoenen nodig en we moesten naar een bouwmarkt omdat de buitenkraan was afgebroken.
We zijn ook druk bezig met contracten, nieuwe aanbieders, etc. In 1 week hebben we er 4 nieuwe zakenpartners bij, en van een aantal hebben we meteen al boekingen. Hèt nieuws is dat we een grote reisorganisatie gecontracteerd hebben voor de winter. Dat is toch nooit zo'n drukke periode (m.u.v. de december-feestdagen, maar dan kunnen zij niet boeken), dus we konden hen veel kamers aanbieden voor de exclusieve verkoop van half september tot half april. We zijn benieuwd of dit gaat lopen. Grappig is dat we de nieuwe partners via netwerken hebben. Eentje is een contact via Tip-Top, de rest komt via een social network business-site waar Pepijn actief op is. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt: in het geval van de grote duitse touroperator werkt daar toevallig 1 Nederlander in het hele bedrijf die actief is op de subwebpagina "Nederlanders in Duitsland".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.