ons hotel

donderdag 3 juni 2010

Leren lezen, deel ....

Gisteravond een totaal gestresste vrouw aan de telefoon: "ik heb bij jullie via reisburo X geboekt en nu krijg ik een hele rare email van jullie met de vraag door te geven met hoeveel motoren en van welke grootte we komen! Ik heb helemaal geen motor, en wat is dit voor raar hotel, komen daar allemaal griezelige motorrijders, bla, bla, bla…." Pepijn heel rustig: "Nou mevrouw, u heeft het motorarrangement geboekt, dus dan gaan we ervan uit dat u dan ook op de motor komt". Mevrouw beweert bij hoog en bij laag dat ze niets afweet van een motorarrangement, waarop Pepijn aan haar vraagt of er geen lampje ging branden toen ze een arrangement met de naam "Biker-Wald" boekte met een leuk wervend tekstje over fijn motorrijden in het Beierse Woud, met in het pakket onder andere een motorkaart, een overdekte parkeerplaats voor de motor, en motortoertips en motorroutes voor een geslaagd dagje motorrijden. Nee hoor, dat stond er echt niet hoor… Ook snapte ze niet waarom ze 3 nachten slaapt en maar 2 twee keer eten krijgt ‘s avonds. Ook dat stond toch niet in het arrangement. Pepijn bleef heel rustig, ik denk dat ik allang iets humeurigs gezegd had in de trant van leesbril gaan kopen, en is meer dan een kwartier bezig geweest met haar uit te leggen waar ze het op de website van dit online reisburo kon vinden, en dat er maar 2x eten bij zat omdat wij op dinsdag niet koken. O ja, daar staat het, maar euh…eerder stond dat er toch echt niet…. ja hoor mevrouw, daar staat al jaren precies hetzelfde….zucht…..maar u mag ook zonder motor komen hoor…o, dan is het goed….
We weten het al met deze boekingssite, daar komen bijna standaard hele domme mensen op af die niet kunnen lezen. We hebben er al eens kritisch naar gekeken, maar het staat er toch allemaal heel helder en duidelijk. Mensen proberen ook vaak een "midweekarrangement" te boeken met aankomstdag vrijdag en bellen dan op waarom dat niet lukt. Er staat duidelijk "aankomst alleen op zondag of maandag". Ja maar, dat is niet eerlijk, het is zo lekker goedkoop… ja, meneer, dat is omdat er aan het begin van de week minder vraag is dan in het weekend, dus moet u met dit arrangement op donderdag uitchecken. Of ze komen en hebben het zinnetje "menu uit de internationale keuken" niet gelezen en gaan zeuren waarom ze geen braadworst krijgen… En voordat iemand zegt "misschien zijn ze niet zo goed met computers", ook ter plaatse begrijpen ze niets, kunnen ze niet met mes en vork eten, verdwalen ze, etc. Je weet nooit of nou moet lachen of moet huilen om die gasten. Het brengt geld in het laatje, maar je krijgt er ook grijze haren bij.
Gisteravond is er op het allerlaatste moment besloten om de sagen-en legendenwandeling af te zeggen. Het was onverantwoord nat: het hoosde, het bos en het park waren doorweekt van het water en het was niet mogelijk om een kampvuur aan te krijgen. Zowiezo gingen we ervan uit dat er niet veel mensen op af zouden komen. Je kreeg er gisteren gratis longontsteking bij…. Vandaag bereikt de Donau zijn hoogste peil in jaren en zal de historische binnenstad van Passau gaan overstromen. Hier treedt het riviertje de Regen ook buiten zijn oever. Wij zijn hooggelegen en hebben nergens last van, net als de meesten in onze omgeving (we zitten per slot van rekening in de bergen). Er is beloofd dat wij vanaf morgen hetzelfde mooie weer krijgen als in Nederland. Zondag wordt het hier zelfs 26 graden! Het weer lijkt een complete herhaling van WK-jaar 2006 te gaan worden: toen hadden we ook in mei en begin juni eindeloos regen en daarna tijdens en na het WK 9 weken lang tropische temperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.