ons hotel

vrijdag 25 juni 2010

Weer iets gewonnen!


We zijn weer eens in de prijzen gevallen! Nederlandse en Duitse gasten die ons beoordeeld hebben op de site Zoover.nl/Zoover.de hebben ons aan de "Zoover Award 2010" geholpen. Weer een oorkonde en een raamsticker. Een van onze vaste gasten heeft al gegrapt dat je straks niet meer door het raam naar binnen kunt kijken met al die prijzen die wij winnen…..
Hier blijft het rustig. Dat zowel Duitsland als Nederland door zijn naar de volgende ronde op het WK helpt niet. Het is prachtig weer, het is weekend, en we hebben 2 kamers in huis. Je ziet een verhoogde boekingsactiviteit voor data op en na 5 juli, en laat dat nou precies de dag zijn nadat het WK is afgelopen…..
We doen een hoop kleine dingetjes die al tijden liggen, zoals het filen van niet belangrijke papieren en het strijken van bergen tafellakens die nauwelijks gebruikt worden. Gisteren heeft Pepijn zich met gigantische energie gestort op het deep-cleanen van de keuken, nadat we door collega Steffie waren gewaarschuwd dat er een nieuwe, erg overijverige controleur van de Gesundheitsamt (keuringsdienst van waren) actief is in de regio. Sandra heeft ook meegeholpen en de keukenkoelkast eens goed uitgesopt. Pepijn heeft nu een nieuw projekt, namelijk het opleuken van de voorkant van het hotel. Hij vond het aangezicht een beetje saai, en maakt nu luiken naast de ramen van de standaardkamers. Ik was vooraf wat sceptisch, maar het wordt echt leuk, foto's komen als het af is.
De golfgroep die hier al 3 keer eerder was heeft deze week voor de vierde keer geboekt voor september. In eerste instantie moest ik ze teleurstellen, want precies die week gaat de overeenkomst met die grote touroperator in, en had ik de kamers dus niet beschikbaar voor de vrije verkoop. De organisator van de groep was echt heel erg teleurgesteld en zei ook "wat zullen de kinderen dat erg vinden". Toen Pepijn een uurtje later toch de contactpersoon van de reisorganisatie aan de telefoon had om nog wat kleine dingetjes te regelen, kwam het ter sprake. Zij vond het helemaal geen probleem om het contract 3 dagen later in te laten gaan, zodat we de groep wel konden huisvesten. We hebben meteen teruggebeld en alles vastgelegd. Ze komen dit jaar met een nog grotere groep (11 kamers!), dus ja, dat wilden we ook niet missen. Het is altijd gezellig en het zijn dankbare gasten. Nooit gedacht dat wij zo enthousiast zouden zijn over kinderen, maar het betreft hier leuke, welopgevoede tieners die keurig met 2 woorden spreken en er geen beestenbende van maken. Wij vinden het grappig om ze ieder jaar weer een jaartje ouder te zien worden, en je merkt dat ze zich bij ons op hun gemak voelen. Natuurlijk vallen er aan de bovenste leeftijdsgrens wat af die dan gaan studeren of werken, maar daarvoor komen er dan weer jongere kinderen bij die we in de jaren erna weer blijven zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.