ons hotel

donderdag 26 augustus 2010

Rommelig weekje

Het is al een paar dagen raar rommelig. Niet dat er wat mis is, of dat het mega-druk is, gewoon nogal wat kleine rare dingetjes die tijd vreten. We zijn ook erg moe.
Gisteren probeerde Pepijn een update te doen van ons emailprogramma, en dat deed Thunderbird braaf, maar daarna waren alle emails (dus ook alle reserveringen e.d.) weg. Paniek! Via een Mozilla hulp-forum op internet is het dankzij een aardige medegebruiker weer goed gekomen. Het bleek dat als je een aantal folders had die (bijna) hetzelfde heette, het systeem dan in de war kon raken. 
Toen bestelde er iemand eten en bleek tijdens het voorbereiden het lamsvlees helemaal op te zijn. Gistermiddag moest ik dus snel ergens lamsvlees vandaan halen, een hele onderneming want dat hebben ze hier in de buurt nergens en het was al 16 uur geweest…. De gasten hebben gelukkig niets gemerkt, en uiteindelijk op tijd goed gegeten… 

Met de reisorganisatie is het in zoverre goed gekomen dat ze de prijzen volgende week gaan aanpassen bij de volgende computer-update. Waar die 4-nachtsaanbieding vandaan kwam wisten ze zelf ook niet. Ze vertelden dat het onder het Duitse recht zo is dat als ze de prijs een tijdje wat hoger laten staan, ze daarna mogen werven met "afgeprijsd" of "speciale aanbieding". Aangezien de computer-update toch tot dan gaat duren, zetten ze dat er dan ook in. Het schijnt dat de consument daar heel gevoelig voor is en dat het daarna dan veel beter verkoopt. De grap is wel dat wij alleen de afgesproken prijs gaan krijgen en niet de hogere als er deze week iemand boekt. Ja, ja… Volgens hun eigen contract is dit gewoon contractbreuk. We hebben nu al schoon genoeg van ze. Over 2 weken komt er een oostenrijks/engelse touroperator langs om ons hotel te bekijken, die ook graag zaken met ons willen doen. Als de situatie dan niet naar onze tevredenheid is opgelost, hebben we een stok om de hond mee te slaan. 

Dinsdag hadden we veel aankomsten, waardoor de rustdag geheel in het water is gevallen. Er kwam tevens zoveel tussendoor gefietst aan email en telefoon dat we geen moment gezeten hebben tot 's avonds heel erg laat. Maandag was al een lange dag, aangezien ik naar Regensburg was en Pepijn de hele dag hier alleen was. Ik kwam met een hele auto vol spullen van de Ikea en de Metro helemaal kapot terug en toen was Pepijn al vol in touw met het bestelde avondeten.
Volgende week ga ik naar de orthodontist om te kijken of een beugel op mijn onderste tanden zin heeft en eind deze maand worden de eerste implantaten in mijn bovenkaak geplaatst. Ik denk dat ik maar een bank ga beroven om dat te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.