ons hotel

donderdag 23 september 2010

Altweibersommer

Het zou vandaag officieel herfst moeten zijn… Het is echter 22 graden en supermooi weer… Het is duidelijk wat ze hier een "Altweibersommer" noemen. De gasten zitten heerlijk met een biertje in het zonnetje op het terras te genieten. Wij zijn helaas al de hele week nauwelijks buiten geweest. Het is hier met avondeten erg druk. Gisteren hebben alle gasten bij ons gegeten, dus zijn we tot 's avonds laat aan het koken en afwassen geweest. Om half 10 aten we eindelijk zelf iets! Onze Ruhetag stelde dinsdag ook niet zo veel voor, aangezien we een afspraak met onze bank en accountant hadden waar we beiden de hele middag heen moesten. Schandelijk met het mooie weer…. 's Avonds zijn we nog wel samen leuk gaan eten.
Je merkt wel dat de dagen snel korter worden, dat de blaadjes van de bomen beginnen te vallen en dat het zomerseizoen langzaam ten einde loopt. Deze week hebben we waarschijnlijk de laatste buitenlandse toeristen gehad tot volgend voorjaar. Wel merken we dat de Duitsers die hier komen echt specifiek bij ons boeken vanwege het menu. We hebben deze maand echt een gigiantische toename in de restaurant-omzet.
De samenwerking met de touroperator laat nog steeds zeer te wensen over: er lijkt weinig te gebeuren (qua boekingen zelfs helemaal niets) en we moeten zeuren om informatie bij mensen die nooit aanwezig lijken te zijn. We hadden het bericht gekregen dat het arrangement in een grote krant zou worden geplaatst, maar TipTop-collega's in die regio konden de advertentie op de afgesproken dag niet in die krant vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.