ons hotel

woensdag 15 september 2010

Oh nee hè!

Pepijn gaat vandaag met beste vriend Harald naar het concert van U2 in het Olympiastadion in München. De kaartjes zijn al bijna een jaar geleden gekocht. Harald is speciaal hierheen gekomen voor het concert. Ze hebben al tijden gigantisch voorpret en gisteren hebben ze alle CD'S van U2 al bij elkaar gezocht om in de auto hard mee te brullen. We hadden al uitgezocht waar ze aan de stadsrand konden parkeren en dan met het openbaar vervoer verder.
Zojuist hoor ik op de radio dat er een 24-uurs staking van het openbaar vervoer is uitgebroken in München. Er rijdt bijna geen metro, bus of tram meer, en de files in en rond München zijn gigantisch. Voor vanavond is een nog grotere uitval van openbaar vervoer voorspeld. De avonddienst is populairder om te staken. Er is naast U2 ook nog de Champions League wedstrijd FC Bayern-AS Roma in de Allianz Arena. Stakers willen natuurlijk thuis de voetbalwedstrijd zien. Fans van beide evenementen zijn opgeroepen op tijd naar de stadions te reizen, vanwege de te voorspellen verkeerschaos. De jongens zouden zowiezo vroeg weg gaan, aangezien het toch 2,5 tot 3 uur rijden is en ze voor het concert nog iets wilden eten.

UPDATE: Ze zijn uiteindelijk met de auto het centrum ingegaan, en belden net dat ze er waren. Medewerkster Sandra komt oorspronkelijk uit München en heeft vanochtend verteld hoe ze moesten rijden en waar ze het beste op loopafstand konden parkeren. Niet bij het stadion, daar is het een verkeerschaos. Net was er op de radio de oproep om niet meer met de auto te komen, want alle parkeerplaatsen bij beide evenementen zijn overvol. Ja leuk, wat moeten mensen dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.