ons hotel

donderdag 7 april 2011

Alleen maar goed nieuws

Ja, lieve lezers, jullie krijgen keer op keer allerlei mopperberichten, nu is het eens tijd voor de goede berichten!
Allereerst natuurlijk wéér de tandjes (zucht). Ik was gisteren in Straubing, en na uitgebreid fotograferen, bekijken en analyseren kwam de kaakchirurg tot de conclusie dat er géén ontsteking was, ook nooit had gezeten. Ik had niet eens ontstoken tandvlees of zelfs maar tandsteen. Wel kon hij een groef zien achter het achterste implantaat, wat toch wees op een veel te strakke of veel te grote kroon. Hij had alle lof voor de orthodontist die dit goed gezien had, en hij ging schriftelijk en telefonisch contact opnemen met mijn tandarts voor advies en hulp. Hij zei trouwens uit zichzelf dat onze tandarts als een van de allerbeste in de hele regio bekend stond, dat die de moeilijkste gevallen aankon en dat deze uitglijder hem dit verbaasde. Opluchting in huize Haus am Berg dat alles goed was natuurlijk. Wordt (zoals gebruikelijk met de tandjes) vervolgd….
Dan was het inderdaad noodweer op mijn verjaardag. Opluchting dat er niet geklommen en geabseild hoefde te worden. Maar wat dan wel? Alles was dicht, het was maandag en ook nog ultra-laagseizoen en het goot. We hebben via Ebay een gastronomiebank op de kop getikt voor in onze nieuwe zaal, maar die is voorzien van verschrikkelijke donkergroene stof, dus die heeft een nieuw stofje nodig. We zijn dus op pad geweest naar Kötzting, Cham en Straubing om meubelstof te zoeken. Het viel niet mee, het moet een beetje modern zijn, passen bij de gordijnen en het servies, en gezien het aantal meters ook geen rib uit ons lijf kosten. 's Avonds hebben we heerlijk Grieks gegeten in Straubing. De volgende dag was ik op Ebay aan het zoeken voor meubelstof. Ik vond de ideale stof, zeer stevig, spotgoedkoop, met een leuk patroontje in de juiste kleuren. Ik kwam erachter dat de winkel die het verkocht in onze regio was, en heb ze meteen gebeld om het apart te laten leggen. 's Middags zijn we dus naar Burglengenfeld, tussen Regensburg en Schwandorf, gereden om de stof te bekijken/kopen. Het was helemaal wat we zochten, de hele rol inpakken en klaar is kees. Dat Burglengenfeld zo'n leuk historisch plaatsje is, wisten we niet. Met ons eerste ijsje van dit jaar (het was stralend zomerweer) in de hand verkenden we het stadje. Het was ondertussen best wel laat geworden, en onderweg naar huis aten we in Cham een simpele doch uitstekende pizza.
Dan hadden we deze week een personeelsadvertentie gekocht in de krant. Het was echt belachelijk goedkoop voor een redelijk formaat advertentie, en ze plaatsen 'm daarnaast ook nog gratis in het wekelijkse huis-aan-huis-blad. Twee keer lol dus. Nou, dat hebben we geweten: de telefoon heeft hier al 2 dagen roodgloeiend gestaan. Er is hier veel verborgen leed in de omgeving: veel mensen zoeken dringend werk. Sommige mensen smeken je met een brok in de keel om hen alsjeblieft aan te nemen. Vooral veel heren van middelbare leeftijd zijn werkzoekend, er hebben zich al zeker 20 mensen gemeld voor de functie van klusjesman, en nog zeker 10 dames voor schoonmaakster. Er zitten ook redelijk kansloze sollicitaties bij, van mensen die het werk fysiek gewoon niet aan gaan kunnen (in de ziektewet met een hernia) of met een vertaler komen omdat ze alleen Tsjechisch spreken. Als je veel keus hebt, vallen die als eerste af natuurlijk. We gaan volgende week een grote kluif hebben aan het interviewen van al die mensen.
Gisteren kregen we een brief van de hotelsterrenkeuring, met veel lof: "Het pand is aan de rand van het plaatsje rustig gelegen tegen een berghelling. De inrichting en faciliteiten, zowel van de kamers als van de openbare ruimtes, zijn harmonieus en gedegen. De totale indruk van uw geengageerd gerunde hotel komt overeen met die van een hotel uit de comfort (3*) -kategorie". Leuk he? Vroeger kreeg je nooit commentaar, alleen "we kennen het toe" of niet.
Vandaag is het heerlijk weer. Pepijn is weer vol goede moed aan het verven, waarschijnlijk komt het grove schilderwerk in de zaal vandaag af. Misschien ook niet, we hebben vanavond halfpensiongasten, dus het hangt ervan af hoe laat die willen eten. Ik ga straks de auto naar Cham brengen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. We weten al dat het duur gaat worden, er moet gepland onderhoud aan de schokdempers gedaan worden en er is iets met een bodemplaat. Als de auto dan toch op de brug staat met de wieltjes eraf kunnen ze gelijk de zomerbanden voor ons erop zetten. Het wordt vandaag 22 graden en het ziet er niet uit dat er nog sneeuw gaat komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.