ons hotel

dinsdag 19 april 2011

De bouwplaats enzo

We zitten nog steeds vol in de bouwwerkzaamheden. Zondag heeft Pepijn de muur van onze privé-woning verplaatst. Dat viel nog niet mee: het eerste stuk was makkelijk, het was een cellenbetonwandje, dus met een zaag werd de wand losgezaagd. Toen bleek dat de muur toch wel erg zwaar was om in zijn geheel te verplaatsen. Er zat alleen niets anders op, want het deurkozijn zat zo vastgemetseld dat je dat er niet zonder schade uitkreeg. Binnen de korste keren was alles grijs (Pepijn ook), maar hij heeft het voor elkaar gekregen. Gisteren heeft hij de verbindingen tussen de muurdelen dicht gemetseld, en vandaag wordt de muur verder afgewerkt. Foto's doen we wel als alles klaar is en naar ons zin is.

Onze nog niet genoeg afgekraakte touroperator zorgde zondag voor een verrassing. We hadden eerst een boeking voor 5 personen: 2 tweepersoonskamer en 1 eenpersoons. Toen werd de boeking veranderd: er werden 4 namen geannuleerd, en 2 weer overnieuw geboekt. 2 personen kwamen dus niet. Dat er zo gegoocheld was met de namen was ook niet raar, het was goed mogelijk dat de kamerindeling onder elkaar nu ook anders was. We hadden een vreemd gevoel over deze wijziging, ook omdat het zondag later en later werd en er niemand verscheen. Tsja, en toen stonden er ineens toch 5 personen voor de balie…. Gelukkig waren we niet vol, en konden we snel een 3e kamer aanrukken die zelfs ook nog naast de anderen was. De gasten vonden alles prima, zijn geweldig leuke mensen trouwens. Wat was er nu gebeurd? De touroperator had de oorspronkelijke boeking verkeerd aan de gasten bevestigd, namelijk als 3 eenpersoons en 1 tweepersoons. Dat wij 'm wel goed doorgekregen hadden (zoals door de gasten geboekt) is nooit gecheckt door de touroperator. De volgende ochtend heeft Pepijn toch maar even gebeld, en de zaak is nu rechtgetrokken. Als dit een week later met Pasen was gebeurd hadden we toch een groot probleem gehad, dan hadden we waarschijnlijk geen kamers genoeg meer gehad.

Omdat we vanavond moesten koken voor deze gasten, zou vandaag de Ruhetag vervallen. Morgen zijn we merkwaardig genoeg helemaal leeg, dus houden we morgen een dagje voor onszelf ipv vandaag. De gasten melden echter net dat ze naar Passau gaan omdat het zo'n schitterend mooi weer is en dan daar wat eten. Ze kwamen zelf al met de mededeling dat ze niet geloofden dat we veel aan deze boeking verdienen, als ze zagen wat zij betaald hadden, wat voor service ze ervoor kregen en hoeveel tussenpersonen er tussen zaten, dus ze hoefden geen korting of zo, het was ons van harte gegund. Er werd meteen bijgezegd dat ze het eten helemaal fantastisch vonden (dat hadden we al gemerkt), en dat het daar dus echt niet aan lag. Zoals al gezegd, die gasten zijn echt heel erg aardig en tevreden.

Vandaag kunnen we dus volle kracht vooruit met het afwerken van de muur. Ook moet er dringend stof geruimd worden in de nieuwe zaal, alles is ook daar grijs. Gisteren ben ik al naar de groothandel geweest voor een auto vol paasboodschappen. Het was er merkwaardig rustig, het was echt heerlijk. De kassiere ging zelfs helpen mijn kar in te pakken omdat ze zich zo verveelde. Aangezien we ons terras nu uitbreiden naar het stuk voor de nieuwe ontbijtzaal, wilde ik proberen meer van dezelfde tuintafels bij te krijgen. Die hadden we oorspronkelijk ook van de Metro. Dat is ten dele gelukt, ik heb er nog 2 van hetzelfde type bij kunnen kopen, en niet de 4 die ik eigenlijk wilde. Van onze mineraalwaterleverancier hebben we overigens nog 3 nieuwe gratis parasols kunnen bietsen.

Vanaf donderdag loopt de hut lekker vol voor Pasen, een voordeel is dat het dit jaar zo laat valt, en dat prachtig weer (tot 25 graden!) is voorspeld. Harald komt met vrienden Rik en Maurits onze driepersoonskamer bevolken, dus gezellig wordt het in ieder geval. Rik is electricien, en heeft beloofd een korte blik op onze meterkast te werpen wat toch de oorzaak kan zijn van de stroomstoringen die we soms hebben.

Vandaag moeten we ook een beslissing nemen over het personeel. We weten eigenlijk wel wie we willen aannemen, hopelijk zijn die nog beschikbaar. Op de valreep meldde zich een net meisje die op zondag wil werken (dat zochten we eigenlijk ook, maar die specifieke medewerker voor zondag konden we steeds niet vinden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.