ons hotel

maandag 25 november 2013

Bericht vanuit Turkije

Onverwachts hebben we in dit hotel een wereldse internetverbinding. De reden is dat er niet veel andere gasten zijn, en dat we niet ver van de receptie zitten. We hebben een compleet appartement gekregen, maar daarover later meer.

Woensdagnacht hebben we in een airporthotel overnacht, en de avond van te voren al ingecheckt. Achteraf hadden we ons geen zorgen hoeven te maken over langer slapen, de kinderen van de buurkamer waren zo overenthousiast over hun komende vakantie dat we om 5 uur al wakker werden.
De vlucht was keurig, maar weinig enerverend. In een stralend Antalya werden we met een snikhete bus naar ons eerste overnachtingshotel gebracht. Wat wilden we graag onze winterkleding uit! Het Lara Park Hotel was in Lara, tegenover bekende hotels zoals het Concorde, Delphin en Titanic. Het was druk, er waren vooral veel Nederlanders. Onze kamer had formaat bezemkast, van andere groepsdeelnemers hoorden we dat die een suite met 2 kamers hadden. Nou ja, niet echt boeiend voor 1 nacht. De koffer zou naar de kamer gebracht worden, maar we hadden stevig honger, dus zijn buiten de deur gaan eten. Na een klein wandelingetje en een late lunch hebben we in de lobby met de laptop de noodzakelijke bedrijfsmail beantwoord en zijn gaan avondeten. Het buffet was meer dan uitstekend. Het was erg druk, dus we deelden een tafel met twee praatgrage Belgen, en twee zeer vriendelijke Duitsers die in onze bus bleken te zitten.

Vrijdagochtend kwam de wake-up call al om 6 uur. De reden was dat we voor de spits Antalya uit moest zijn, en er een lange rit op het programma stond. 's Middags hebben we gegeten in Pamukkale, met uitzicht op de kalkterrassen. Zoals altijd met dit soort busrondreizen, wordt er voor diegenen die dat willen middageten geregeld. Dit is een goedkope en makkelijke optie om een gezonde en uitgebreide middagmaaltijd te gebruiken. Meestal doet vrijwel iedereen hier dan ook aan mee. Deze reis is dat een beetje anders: van de 40 personen in onze bus nemen er 10 deel, en bij de andere bus is de score nog treuriger met 4 uit 37. De rest jat wat bij het ontbijt of koopt ergens wat, en gaat dat treurig voor de deur van het restaurant of in de bus staan opeten. Toen we uit het restaurant kwamen, regende het al flink. We zijn bij de ruïnes van Hierapolis en de kalkterrassen heel erg nat geworden. Wat vreselijk jammer! Daarna werden we naar het C&H Hotel gebracht, waar we een enorme kamer hadden. Het buffet was ook weer prima in orde. We hebben de buikdanseres niet meer afgewacht en zijn heerlijk gaan slapen.De volgende dag hadden we stralend weer (je zal altijd zien). Onderweg naar de hoofdweg werd er nog even gestopt bij de kalkterrassen voor een zonnige foto. Toen ging het al weer verder. Vandaag stond de rit naar Bodrum op het programma. Onderweg hebben een tapijtknoperij bezichtigd. Eerlijk is eerlijk, het was leuk gedaan, erg interessant en er was weinig dwang om iets te kopen. Op die manier is een tapijtknoperij wel leuk! Het middageten vond plaats in het aanpalende restaurant, en was weer erg smakelijk. Onderweg werden we even losgelaten bij een wegrestaurant met shopping mall, zodat iedereen even een ommetje kon maken en eventueel even shoppen op wat verder een lange dag in de bus was. Pepijn heeft 3 mooie overhemden in de uitverkoop gescoord. In Bodrum werden we ondergebracht in het Royal Arena Hotel in Gümbet. We waren de lange busreis zo zat dat we te voet naar het centrumpje van Gümbet zijn gelopen en de dolmus bus hebben terug genomen. Veel is in deze tijd van het jaar geslopen, zoals dat een paar jaar geleden ook op Cyprus het geval was. Het hotel was echt niet meer dan 3 sterren waard. De lobby was 5 sterren, maar verder moest je niet gaan. De kamer was in de kelder van de kelder en had geen lift, het restaurant was sfeerloos en het ontbijt was kariger dan in ons ieniemienie hotelletje.

Gisteren hadden we een mooie dag in Bodrum en omgeving. Eerst maakten we een mooie tocht over het schiereiland via Turgetreis, toen gingen we met gids naar de resten van het mausoleum van Harlikanassos (een van de 7 antieke wereldwonderen). De lunch met 14 personen was bij prachtig weer buiten op het terras, direct aan de jachthaven met een heerlijke malse gegrilde kip. Het leven is goed.... Na de lunch gingen we met de groep het fort in. Het kasteel van Bodrum is een kruisvaardersburcht die gebouwd is met de stenen van het mausoleum. Dat heeft er dus 3000 jaar gestaan totdat de kruisvaarders langs kwamen... Voor wie wel eens in Rhodos of Malta geweest is, dit is net zoiets. We hadden met de gids afgesproken dat we op eigen gelegenheid terug naar het hotel gingen, we wilden heel graag langer in het fort blijven en dan nog een kopje thee aan de boulevard. Bodrum is erg leuk, ik denk dat ik mensen die naar Turkije willen liever naar Bodrum of Turgetreis stuur als naar de rivièra bij Antalya.


Vandaag ging de reis verder langs de westkust richting zuiden. Onderweg kwamen we langs de kledingwinkel waar Pepijn de 3 overhemden gekocht had. De reisleider van de andere bus, plus een aantal passagiers, wilden nog even de winkel in, en bovendien moest iedereen plassen. Weer kwam iedereen met tassen vol naar buiten. Nog 2 overhemden voor Pepijn! In het natuurgebied van Dalyan gingen we een boottocht maken. Natuurlijk gingen precies op dat moment de hemelsluizen open. Zo'n noodweer komt niet vaak voor. We maakten er maar het beste van, iedereen was doorweekt maar we hebben wel lol gehad. Onderweg legden we aan voor middageten, we kregen heerlijke verse forel. Na de boottocht was het nog een uur naar het hotel bij Fethiye, richting Ölüdeniz. We zitten nu in het Perdika Hill Resort en hebben het prima naar ons zin. De kamer is een groot tweekamer-appartement en het eten is erg smakelijk. Misschien niet zo'n gigantisch buffet, maar wel erg vers. Morgen gaan we via Myra naar Kemer, waar we dan 2 nachten blijven voordat we naar ons verlengingshotel in Belek gaan.

1 opmerking:

  1. Wat een fijne reis maken jullie - zoveel te zien en te bewonderen. Nog veel plezier met natuurlijk mooi weer!
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen