ons hotel

dinsdag 19 november 2013

Startklaar

De afgelopen dagen waren nog druk en chaotisch. Er moest nog zoveel gebeuren voordat we morgenmiddag de deur achter ons dicht kunnen trekken! Allereerst was zondag natuurlijk het hele team hier om alles "winterklaar" te maken. Alle koelkasten zijn uitgezet en gepoetst, de ovens en de afzuigkap blinken, de kamers glimmen, de gordijnen zijn gewassen, het terras is weggeruimd, de strijk is gedaan, de karren van de kamermeisjes zijn uitgemest, de ontbijtzaal en het restaurant hebben de nodige liefde gehad, enzovoort. We wilden eigenlijk ook nog alvast wat kerstdecoratie ophangen, maar dat hebben we niet meer gered. Om half 2 was het toch echt tijd voor lunch. We wilden het hele team als verrassing mee uit eten nemen. Eentje moest helaas echt naar huis - haar man kan niet voor zichzelf koken - geen commentaar. Pepijn kon dus uit eten met een 6-koppige harem. De verrassing werd gewaardeerd, al kwamen er klachten van een paar dames dat ze niet op uit eten gekleed waren. Er waren natuurlijk niet zoveel collega's meer open, maar vriendin Steffi had nog wel een tafel voor ons. We hebben de grootste lol gehad. De dames die vorig jaar nog niet bij ons werkten waren ook erg verrast dat ze een kerstpakket kregen. Ze hebben dit jaar allemaal zo hard gewerkt dat een bedankje wel op zijn plaats was. We hebben weer meer omzet gedraaid dit jaar, maar wel met veel minder personeelskosten als vorig jaar.

Gisteren en vandaag waren grotendeels nog werkdagen voor ons. Het vuilnis moest naar de vuilverbranding in Cham worden gebracht, de reserveringen en administratie gingen gewoon door, en vanmorgen kwam een buurman die de Frühschoppers hadden geregeld de boom op de parkeerplaats omhakken. Een enorm geval, Pepijn en hij hebben de ringen staan tellen en schatten de leeftijd van de boom op 42 jaar. Later op de dag heeft hij ook 1 van de bomen in de achtertuin geveld. Twee berken zijn waarschijnlijk weg als we terug komen van vakantie. Hij vond het wel lekker rustig om het in de komende 2 weken op zijn dooie akkertje te doen als er geen gasten en dergelijke rond lopen.Vanavond hebben we dan eindelijk wat in een koffer gegooid. Daarna zijn we bij de pizzeria in het dorp gaan eten. We zagen het niet zitten nog afwas vuil te maken. Morgen willen we allebei 's ochtends nog even naar de kapper, die is dit weekend zelf uit Turkije terug gekomen. 's Middags gaan we rustig richting de luchthaven. Gezien de forse sneeuwvoorspelling voor woensdagnacht en de vroege vluchttijd op donderdagmorgen hebben we een Park, Sleep, Fly-arrangement geboekt. Toen we even belden om te vragen hoe laat de hotelshuttle dan ging, werden we geconfronteerd met een vervelend probleem. Ze beweerden dat hun shuttles allemaal vol waren op de tijd die wij eigenlijk wilden. De zeer onvriendelijke inflexibele receptionist wist ons wel te vertellen dat je de avond van te voren al kunt inchecken bij Air Berlin. Dat heb ik natuurlijk even gecheckt. We gaan nu tussen 18 en 20 uur al inchecken en de koffers afgeven, en kunnen de volgende ochtend langer slapen, een latere (wel beschikbare) shuttle nemen, en direct door naar het vliegtuig.  

We vliegen dus donderdagochtend naar Antalya, waar we een rondreis van een week maken door het binnenland en langs de westkust van Turkije. Daarna verblijven we nog een week in een all-inclusive resort in Belek, om met een boekje en de pootjes omhoog een beetje uit te rusten. We hebben onderweg hotels met wifi, dus ik denk dat er wel een logje zal komen van ergens "on the road".  

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.