ons hotel

zondag 10 november 2013

Het batterijtje is leeg

De koek is op....alle vermoeidheid van de hele zomer komt eruit. We zijn moe, hangerig, en niet in beweging te krijgen. Gisteravond ben ik voor de TV in slaap gevallen, en Pepijn zat net op de bureaustoel in kantoor te knikkebollen. Nog precies 1 weekje en dan gaan we een maand dicht. De tickets voor onze vakantie naar Turkije zijn al binnen, nog 10 dagen! We zijn er hard aan toe.

Vrijdag was het hier mooi weer, voor de rest is er niet zoveel gekomen van de mooi-weervoorspellingen. Pepijn kon dus vrijdagmiddag het laatste stuk balkonhek nog schilderen. Gisteren heeft hij de winterbanden onder de auto gezet, er is weer een beetje motsneeuw voorspeld. Dinsdag gaan we naar de hotelbeurs in Salzburg, en we willen niet door slecht weer overvallen worden met zomerbanden. We hebben nog de hele week gasten, dus we gaan in 1 dag heen en terug. Vorig jaar had de lokale hotelbond een bus georganiseerd, maar dit jaar hebben we er niets over gehoord. Dat is niet erg, die bus rijdt toch meestal op een dag die niet zo goed uitkomt, en bovendien is het heerlijk om zelf te kunnen beslissen hoe laat je gaat, waar en wanneer je pauze houdt, etc. Vorig jaar had ik waanzinnig honger bijtijds we in Cham waren, zelf waren we onderweg gestopt om iets te eten als we het zelf voor het zeggen hadden gehad.

Pepijn had een afspraak gemaakt om zaterdag 3 bomen in de tuin te laten rooien. Eentje leunt richting openbare weg, eentje blokkeert al het licht in de standaardkamers en eentje groeit op de parkeerplaats door de bovenleiding heen. Bij een stevige storm zou het theoretisch kunnen gebeuren dat het hele dorp geen stroom meer heeft omdat die boom de stroomleiding omtrekt. Alle gasten hadden hun auto's elders geparkeerd, we waren er klaar voor, maar het was weer zo'n typische Oost-Beierse afspraak: er kwam niemand, en de man was niet te bereiken. Lekker zwijgen, dan gaat het probleem vanzelf weg. De Frühschoppers wisten vanmorgen wel iemand anders: dat is een aardige man die hier vroeger ook kwam frühschoppen. Een van de heren zou hem even bellen.

Deze week kregen we een telefoontje van de stroomnetbeheerder. Het lokale electriciteits-maatschappijtje heeft het net verkocht aan EON, en die gaan in het voorjaar ondergrondse stroomleidingen aanleggen. Super, daarmee zouden dan stroomstoringen tot het verleden moeten behoren. Nu heb je nog wel eens bij sterke sneeuwval problemen met gebroken bovenleidingen. Bovendien zitten wij op dit moment op een hele instabiele aansluiting met stroompieken die ons regelmatig nieuwe gloeilampen kost. Er moet een gracht gegraven worden door ons grasveld, maar dat is toch geen engels gazonnetje. Kosten voor ons verder: nul komma nul.

1 opmerking:

  1. Me dunkt dat de koek inmiddels op is. Vind het zowiezo knap hoe jullie het volhouden als ik al die bezettingscijfers bij jullie lees.Heerlijk vooruitzicht een maandje dicht en vakantie. Succes met de laatste loodjes.

    BeantwoordenVerwijderen