ons hotel

maandag 5 januari 2015

We leven nog!

Ieder jaar is dit de zwaarste periode van het jaar. We hebben weer een ouderwets drukke kerst- en oud&nieuw tijd achter de rug. Wie langer meeleest, weet dat dat ieder jaar zo is. Dit jaar liep alles weer op rolletjes, inmiddels zijn we natuurlijk oude veteranen die voor iedere avond met z'n tweeen tot wel 90 gerechten koken en uitserveren plus drankjes de hand niet meer omdraaien. Ook hebben we een dream-team aan medewerksters, wat een inzet, super gewoon! Toen er eentje wegens én een sterfgeval én een schoonvader aan de hartbewaking helemaal doorheen zat, heeft de rest verordoneerd dat zij voor haar zouden komen werken (op Nieuwjaarsdag en in het weekend, hè!) en dat zij thuis ging blijven. De complimenten van de gasten over het eten, de schoonmaak en de vriendelijke service waren weer legendarisch. Het blijft altijd leuk. Inmiddels is het een echte absolute uitzondering als iemand niet tevreden is, en ik moet eerlijk zeggen dat dan toch vaak ligt aan verkeerde verwachtingen, of een niet voor die persoon geschikt hotel boeken.

Toen de skipistes de 24ste nog niet open waren, hebben we 'm wel even geknepen. Oh nee...niet weer een herhaling van vorig jaar.....dat had ons als regio zo'n imageschade berokkend, daar hadden we nog jaren last van gehad. De nacht van eerste op tweede kerstdag begon het als een waanzinnige te sneeuwen en tot nu toe is het niet opgehouden. Pepijn ligt nu doodmoe even in bed na dagen lang sneeuw scheppen. Het is wel mooi, zo wit.....

Deze foto is  na 1 nacht sneeuw op tweede kerstdag genomen, inmiddels is het nog meer:


Morgen checken de laatste gasten uit, en dan zijn we leeg. Dat is andere jaren ook zo geweest, vorig jaar was de eerste keer dat we de week na Driekoningen echt dicht waren. Na 6 januari heeft er niemand meer vakantie, iedereen is terug naar school en werk, en geld en vakantiedagen zijn opgemaakt met de feestdagen. Met enig geluk heb je dan de weekenden 1 of 2 kamers in huis en ben je door de weeks leeg, de moeite van het stoken en het indelen van personeel niet waard. Eind van de week gaan we een paar daagjes naar Nederland. Even langs bij ouders en vrienden. We zijn doodmoe, het is eigenlijk te kort, en we zouden eigenlijk thuis moeten blijven, maar we hebben er zo'n zin in.

De boekingen beginnen voor de tweede helft van januari en voor februari goed te lopen, hopelijk blijft de sneeuw fijn liggen. Zelfs de lager gelegen langlauf-loipes zijn inmiddels allemaal geprepareerd en volgens het sneeuwbericht van vandaag is de toestand van de pistes en loipes "zeer goed tot uitstekend". De komende weken zouden we volgens het weerbericht de ideale situatie moeten krijgen dat het op de pistes goed doorsneeuwd, maar bij ons in het dal niet.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.