ons hotel

zaterdag 17 juni 2006

Compost

Overal hier in de enorme tuin bevinden zich composthopen. Logisch met al die vele vierkante meters gras en bomen dat we veel compost hebben, maar het is natuurlijk weer een actie om verschillende hoopjes te maken in de hele tuin. Pepijn en mijn vader zijn al de hele week in beetjes bezig om het te verplaatsen naar 1 lokatie ver achterin de tuin. Dat doen ze trouwens tussen het verven door, ze zijn nog steeds bezig in kamer 12 met het plafond. Morgen gaan ze de muren een verfje geven. We hebben besloten om verdere verfacties nog maar even uit te stellen tot de herfst, een snel rekensommetje leert dat een week doen over 1 plafond 17 weken gaat duren om ze allemaal te doen…. Dinsdag komt de bezorgvrachtwagen van de Ikea dan eindelijk met de bedden, dus dan moeten we kamer 16 t/m 20 gaan leegruimen en herinrichten. Daarbij zouden we de lambrizering gaan verven en laminaat gaan leggen, dat wordt weer een enorme klus. Probleem is dat het hier zo heet is, dan duurt alles langer en is iedereen voortdurend uitgeput en geirriteerd. Vanmiddag hebben Pepijn en ik om de beurt een siesta gehouden, een hele week hitte begon z’n tol te eisen.

Gisteren was het hier vreselijk warm, met 34 tot 36 graden in de schaduw. De airco van onze nieuwe auto werkte dan ook op volle toeren en hield het nog maar net bij. Ik zit al de hele dag met keelpijn, waarschijnlijk te wijten aan diezelfde airco. Mijn moeder en ik zijn gisteren wezen kijken voor gordijnen, die zijn in dit land schrikbarend duur. Als we daar het hele hotel mee moeten bekleden zijn we failliet! Er moet toch iets te vinden zijn van een Hema- of Leenbakker-achtige winkel of zo? Waarschijnlijk zullen we daarvoor weer naar Regensburg moeten. Mijn moeder en ik kwamen erachter dat alle terrasjes en balkonnetjes vol lagen met plakkerig geel stuifmeel, dus zijn we bezig geweest om dat eraf te krijgen. Morgen ligt het er natuurlijk gewoon weer, het gaat om het idee. Ook hebben we gelijk de nieuwe aluminium tuintafeltjes in elkaar gezet en de tuinstoeltjes met de tuinslang afgespoeld. Wij waren natter dan de stoeltjes! Nu even een voor en na foto: let vooral op de smaakvolle afgebladderde tuintafeltjes van de vorige eigenaar.


Al iets beter, ook vanwege de bloemetjes aan de balkons (en toen waren de rode geraniums uitverkocht):

Wij hebben trouwens een effectieve manier gevonden om van de oude meuk af te komen: waarom zou je je een breuk de trap af sjouwen aan het afbraakmeubilair als je het bureau ook gewoon over de balkonrand kunt gooien…..

Er blijft natuurlijk niet veel van over, maar dat scheelt weer slopen…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.