ons hotel

zondag 4 juni 2006

Spierpijn

We hebben nog geen internet, de telefoon stoort nog steeds vreselijk en het is buiten nog steeds noodweer. Met andere woorden: weinig nieuws! We zijn erg enthousiast bezig met klussen en uitpakken en dientengevolge hebben we achterlijk veel spierpijn op plaatsen waarvan we niet eens wisten dat daar spieren zaten. Pepijn is bovendien een beetje grieperig en die is net naar bed gegaan om uit te zieken. Katja voelt zich duidelijk ook een beetje katterig, ze ligt de hele dag te maffen en het is voor het eerst dat ze niet de hele dag loopt te krijsen.

Gisteren heeft Pepijn heel actief het hele receptiekantoor geverfd (inclusief het veel te donkere schrootjesplafond) en vandaag kon er normale vitrage worden opgehangen ipv de vreselijke gebreide gordijnen. Het ziet er al een stuk beter uit, en de verwachting is dat het er de komende week helemaal professioneel uitziet met laminaat en een nieuw bureau van de Ikea. Zo kan er ten minste goed gewerkt worden zonder instortende, aan elkaar geplakte gammele kastjes en bureau’s…. Erg grappig (maar wel irritant) was dat het schuifraam van de receptie niet alleen gemaakt was van ondoorzichtig glas, maar ook dat het dichtgekit zat "want het tochtte zo"…. Hallo! Het is de bedoeling dat je gasten te woord staat!

Ik heb gisteren mijn dag nuttig besteed met het nalopen van alle kamers, het bijvullen van de voorraden en het uittesten van de professionele hotelwasmachine. Het lijkt erop dat de vorige eigenaresse niet alleen geen wasverzachter gebruikte en de handdoeken ook niet in de droger deed, ze haalden ze volgens mij ook nog eens door de strijkmachine. Tja, daar worden je handdoeken wel heel erg plat van. Ik stond al op het punt nieuwe te bestellen, toen bleek dat ze met mijn "Tender Loving Care" nog best te redden waren. Het komt er eigenlijk wel op neer dat ik alle handdoeken overnieuw kan gaan wassen en drogen. We hebben van een hotelier in de buurt zijn beddengoed over kunnen nemen voor een zacht prijsje, en dat is toch mooi! Hoog tijd om het strijkvrije knalgroene beddengoed naar de poetslappenmand te verbannen…. Het blijkt uit alles dat de vorige eigenaren naar onze mening niets begrepen hadden van professioneel een hotel runnen en gevoel voor smaak of reclame hadden ze volgens ons ook al niet. Ik wil niet beweren dat wij het allemaal zo goed weten, maar met onze ervaring en opleiding jeuken toch heel veel dingen.

Heel leuk is dat mijn ouders volgende week komen om een paar weken te helpen en dat 2 weken later goede vriend Harald met zijn broer Alwin langskomt. Twee dingen om echt naar vooruit te kijken! Zij kunnen dan ook een gedeelte van de spullen meenemen die bij mijn ouders in de garage zijn achtergebleven. Van Heleen en Martijn kregen we een werkelijk prachtig boeket via de Fleurop bezorgt, we hebben de hele dag lopen stralen. Grappig is wel dat de bloemenwinkel in het dorp zijn bloemen uit Rijnsburg krijgt. Je kan echter beter niet zeggen dat je ouders daar wonen, want de bloemenvrachtwagen heeft deze winter een bejaarde overreden op het marktplein, dus dat ligt nog een beetje gevoelig hier…..

Van Jane ontbreekt nog ieder spoor, we hebben gebeld met het tankstation: alle medewerkers wisten er duidelijk van (er hing een briefje bij de kassa) en zouden nogmaals proberen haar met voer te lokken. Voor iedereen die langs tankstation Hünxe op de A3 komt: doe een poging om een grijze kat te spotten…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.