ons hotel

zaterdag 24 juni 2006

Sterretjes

Na twee dagen relatief koeler weer is het vandaag weer 31 graden, en dat blijft het ook weer de hele week! Pepijn loopt heel stoer in de tuin met onze nieuwe motor-grasmaaier, je bent wel een paar hele dagen bezig om te maaien dus doet hij iedere ochtend een stukje voordat het te heet wordt.

Gisteren is de elektricien geweest om alle 380 Volt-aansluitingen aan te leggen voor ons nieuwe fornuis met inductiekookplaat, de horeca-afwasmachine e.d. Dit moest gebeuren voor het tegelen, aangezien er sleuven in de muur gefreesd moesten worden. Hij komt even terug om alles ook te laten werken als de keuken klaar is. Vandaag komt de tegelzetter een apparaat brengen waarmee we de muren en de vloer moeten egaliseren, zodat hij volgende week aan de slag kan. De nieuwe horeca-afzuigkap van 2.20 meter breed is geleverd en die staat nu ook in de opslag naast de andere keukenonderdelen te glimmen. Maandag komt er een loodgieter voor de wateraansluitingen en het afkoppelen van de radiatoren. Onverwacht veel werk voor een nieuwe keuken!

Ook het restaurant begint er steeds beter uit te zien. We hebben nieuwe gordijnen, gisteren hebben we wissellijsten gekocht en de nieuwe (design)lampen opgehangen. Vorige week zijn de nieuwe witte damaste tafellakens ook al bezorgd, dus dat is ook beter dan de groene gebreide zooi die erop lag. Natuurlijk willen we jullie ook de geweldige foto’s "voor en na" van de restaurantverlichting niet onthouden:


En dit hing er aan de muur (let vooral op de subtiel afgewerkte kabeltjes en die sfeervolle spaarlamp):
 
Dat kon zo niet langer, dus dit is de nieuwe kroonluchter. We hebben bijpassende wandlampjes, maar die hangen nog niet.

Stuk strakker toch?

Maandag is ons beloofd, komt eindelijk onze industrie-droger. We zijn drie weken aan het steggelen geweest met die leverancier, uiteindelijk fabrikant Miele maar gebeld met de mededeling dat zij maar geen zaken meer moesten doen met deze tussenpersoon. Bij Quelle Grosshandel (je zou toch denken een bekende naam hier in Duitsland) weten ze echt niet wat ze doen en als ze het echt niet meer weten gooien ze gewoon maar de hoorn op de haak. We hebben wel 6 personen gesproken, gefaxt en gedreigd, maar niemand is daar verantwoordelijk en niemand weet ergens van. Zucht! Dat was dus echt de eerste en laatste keer dat we daar iets bestellen.

We kwamen achter nog een onverwachte ontdekking: onze pensionsterren zijn verlopen en we moeten een herkeuring aanvragen. We hebben het nu echter anders bedacht: ipv te gaan voor de drie pensionsterren (die buiten Duitsland geen rechtskracht of betekenis hebben), gaan we nu voor de 2 hotelsterren. Daar komen we op dit moment makkelijk aan, en dan mag je je de juridisch beschermde titel "hotel" aanmeten. Eigenlijk komt het er op neer dat dezelfde jury van dezelfde instantie komt kijken! Voor 3 sterren moeten we op dit moment nog zoveel aanpassen in de kamers enzo (bijv telefooncentrale aanleggen), dat we dan máánden ster-loos door het leven moeten. Niet echt een goede ontwikkeling, dus we gaan nu voor de 2 sterren en kunnen dan over een paar maanden een herkeuring aanvragen voor 3 sterren. Bijkomend voordeel is dat je op veel boekingssites op internet als twee-sterren hotel wel kunt adverteren, maar als drie-sterren pension niet.

Gisteren hebben we weer even de kerstbonus van het Ikea-personeel vergroot. De vorige levering ging zo soepeltjes en zo netjes, dat we nog maar wat spullen hebben besteld. We zijn erachter dat de bedden in het hotel echt van zo’n slechte kwaliteit zijn dat ze allemaal dringend moeten worden vervangen (en niet deels zoals we eerst dachten). Ook waren er géén extra dekbedden als een gast het koud mocht hebben (?????) en hebben we nieuwe kasten voor onszelf besteld zodat de oude kasten (Ikea, 20 jaar oud) in de linnenkamer kunnen ipv de instortende ellende waar niets inpast.
Het houdt ons van de straat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.