ons hotel

zaterdag 5 augustus 2006

Aan de weg timmeren

Zo, eindelijk heel even tijd om een logje te schrijven. De afgelopen tijd hebben we het flink druk gehad met gasten, gelukkig was iedereen wel heel tevreden. Op dit moment hebben we een grote groep meervoudig (geestelijk en lichamelijk) gehandicapten in huis (kadootje van de vorige eigenaar) en dat is wel een grote belasting. Ze zijn er pas 1 dag en blijven er nog 13 dus we kunnen onze lol op. Als gasten geheel bij hun positieven zijn is dat al zwaar genoeg, en een groep is ook zwaar omdat iedereen tegelijk iets van je wil (inchecken, uitchecken, ontbijt, diner, enz) en we maar met z’n tweeen zijn. We hebben vanavond eigenlijk besloten dat we liever geen grote groepen van meer dan 10 personen aannemen. Het is dat we op dit moment geen andere gasten hebben, maar alle groepen veroorzaken toch redelijk wat overlast voor anderen, al is het maar in de vorm van decibellen en het gelijktijdig leegeten van het buffet. Deze groep was weer van alles beloofd door de vorige eigenaar, zo zouden er kamers zijn met speciale aanpassingen voor gehandicapten (nee dus). Dit is iedere keer zo frustrerend voor ons en voor de gasten! Ergens zijn we wel blij dat we nu zelf in de hand hebben in de toekomst wat er wordt toegezegd. Eén van de dingen die wij uit ervaring weten is dat je mensen nooit iets moet beloven wat niet waargemaakt kan worden, dat komt toch als een boemerang naar je terug.

Het is hier eindelijk koel geworden, en dan gelijk met een enorme val in temperatuur van meer dan 20 graden. Het is overdag niet warmer dan 15 graden, en ‘s nachts komt het niet boven de 3 graden. Ineens moet je weer een jas aan als je naar buiten gaat, ook wat nieuws…. Omdat we het redelijk druk hebben gehad is er om die reden van klussen niets gekomen, maar hopelijk gaat deze groep veel dagtochtjes maken zodat we overdag nog iets gedaan krijgen. Ik had gehoopt dat het gezinsvervangend tehuis op tijd naar bed zou gaan, maar het is 23.00 uur geweest en Pepijn gaat nu zeggen dat het mooi geweest is.

Positief nieuws is dat een aantal van de grootste hotelboekingssites op internet wel brood zien in samenwerking, dus als je over een paar weken een hotel in Lam zoekt, je dan ons op je scherm krijgt. Ook wil een hele grote Nederlandse touroperator op het gebied van autovakanties ons op hun site zetten en waarschijnlijk komen we ook in hun brochure Duitsland 2007 (als de drukker nog plaats heeft). Goed he!?! Donderdag is het hoofd van de VVV langsgekomen met zijn supergeavanceerde fotocamera om foto’s te nemen voor de nieuwe brochure van de VVV en die zijn echt topkwaliteit geworden. Dan is er nog een mailtje van een oud-klasgenote van mij, die tegenwoordig voor een blad schrijft wat zich specialiseert in verhalen over emigreren, en die komt langs voor een interview.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.