ons hotel

zaterdag 19 augustus 2006

Rust weergekeerd

De rust is weergekeerd! We zijn nog een beetje moe en zijn nog wel een paar dagen bezig om alle kamers weer in bewoonbare toestand te krijgen. Ik ga zo een fles bleek of chloor of iets anders bijzonder milieuonvriendelijks kopen om de badkamers hygienisch schoon te kunnen krijgen. Hoe je het voor elkaar krijgt om urine op het planchetje boven de wastafel te krijgen, snappen we nog steeds niet. Pepijn heeft gisteren met normale allesreiniger staan soppen, maar de doordringende lucht is niet weg te krijgen.

Gisteren kwam onverwachts Pepijn’s oude baas langswaaien. Hij was onderweg naar Bratislava (zijn vrouw is Slowaakse) op de A3 en dacht "Kom, ik ga even langs om te kijken". ‘s Avonds kwam Willem op de motor aan, een goede kennis van de dansschool. Hij blijft een weekje logeren en verdient zijn overnachtingen met klussen. Fijn voor ons, een extra paar handen is nooit weg, en Willem is heel handig.

Ondertussen zijn zowel de monteur van de Miele als de Indesit langsgeweest, in beide gevallen was het iets heel lulligs wat zo opgelost was (uitblaasopening van de droger en deurslot van de wasmachine), dus we kunnen weer wassen en drogen. We hebben de dekbedovertrekken van de wasserij weer gewassen en gesteven terug gekregen, en dat voor een hele zinnige prijs. We zijn heel erg tevreden over de prijs-kwaliteit-verhouding en dat kunnen we zeker nog wel een keer overwegen! Natuurlijk hebben we van de groep een ongelofelijke lading wasgoed, maar het meeste was gelukkig wat ouder beddengoed, dus dat heeft geen haast (dat gebruiken we niet voor andere gasten) en het is dus ook niet zo erg dat als het niet goed schoon wordt.

De volgende gasten komen vanaf maandag, maar de komende periode is het over het algemeen wat rustiger. Vinden we niet erg, we hebben nog een hoop te klussen en diezelfde verhuisdozen staan nog steeds onuitgepakt in de woonkamer (zucht!). In september hebben we ineens een week dat we bijna vol zitten (nog 1 tweepersoons en 1 eenpersoons over). We hebben geen idee hoe het zich verder ontwikkeld, we moeten binnenkort echt eens ervoor zorgen dat we op de boekingssites ook echt te vinen zijn, maar we moeten nog teksten in Duits, Engels en Frans inleveren en betere foto’s maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.