ons hotel

dinsdag 8 augustus 2006

Goed gesprek

Gisteravond een goed gesprek gehad met de leiding van de gehandicaptengroep. Het kwam erop neer dat wij niet tevreden waren met de gang van zaken en dat wij sterk het gevoel hadden dat zij dat ook niet waren. Het heeft de lucht enorm geklaard en vanaf dat moment kan er veel meer besproken worden met de leiding en zijn die een stuk aardiger en medewerkzamer dan eerst.

Het blijkt dat de vorige eigenaar zich heeft voorgedaan als expert op het gebied van groepen zwaar gehandicapten, en hij heeft hen voorgelogen dat het hele hotel speciaal aangepast is voor gehandicapten. Werkelijkheid: hij is vroeger klusjesman geweest in een tehuis. Ook heeft hij hen verteld dat wij ook specialist op dat gebied waren. Natuurlijk liepen ze hier chagerijnig in de rondte en moeilijk te doen, ze dachten dat wij ervan af wisten! Wij waren juist verteld dat de mensen zeer licht verstandelijk gehandicapt waren en er geen speciale dingen geregeld hoefden te worden, en dan wordt je iedere dag met een complete Kliko-bak luiers geconfronteerd, met mensen die met een rietje gevoerd moeten worden en uit hun aangepaste rolstoelen vallen als ze niet vastgebonden worden. Ze schrokken wel een beetje toen wij vertelde in wat voor soort hotels wij gewerkt hadden en dat wij echt veel meer overleg nodig hadden om het voor iedereen leuk te maken en te houden. Ze dachten ook dat de andere gasten in dit hotel ook gehandicapt waren, ze begrepen er niets van dat de gasten van kamer 18 gewoon een jong verliefd stelletje waren. We hebben ze verteld dat ze 50% van de kamers in gebruik hebben en dat ze wel een beetje rekening moeten houden met andere mensen. We hebben ze aangeboden dat als ze zo onttevreden waren dat ze weg wilden, we ze verder alleen lieten betalen voor wat ze tot nu toen gebruikt hadden, en we hebben aangeboden de VVV in te schakelen om geschiktere accomodatie te zoeken, dat vonden ze een aardig aanbod maar dat was niet nodig.

Ze vinden trouwens ook dat wij veel te veel werk maken van het eten, we geven ze al geen moeilijke of dure dingen. Gisteravond hebben we ze hamburgers met friet en een beetje sla gegeven, dat was volgens de leiding nog te gezond. Iedereen die ons een beetje kent, weet dat wij van kokkerellen houden en dat het al onze eer te na is om dit soort dingen te serveren in ons hotel. Pepijn loopt nu vertwijfeld in de supermarkt wat we ze dan moeten voeren, zij vinden dat we schnitzel of braadworst met friet moeten geven. A) dat is niet gezond. B) dat kun je ze ook geen 2 weken geven. Trouwens, de gehandicapten hebben gisteren zitten smullen, alle borden waren leeg en iedereen fluisterde hoe lekker ze het vonden. Er zijn van de leiding voortdurend klachten dat we ze te veel groente geven, maar die mensen eten het lekker op. We gooien op verzoek het hele zoutvaatje er al over maar het moet zogezegd nog véél zouter. Geen idee wat hun probleem is….

Pepijn en ik hebben wel al tegen elkaar gezegd dat dit soort groepen er niet meer inkomen. Als je niet bij het concept van het hotel past, voel je je er ook niet thuis. Ga lekker naar de jeugdherberg of zo, of zet ze in hun rolstoelbus en rijdt met ze naar McDonalds! Voor ons is dit een nieuw iets, tot nu toe is iedereen heel tevreden. Iedereen die bij ons gelogeerd heeft en ook bij ons gegeten heeft, heeft meteen weer geboekt of al een aanvraag gedaan voor een andere keer. Zo vies kan het eten dus niet zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.