De zakenreiziger was erg enthousiast en gaf aan zeker vaker te
komen! De halfpensiongasten hebben gekozen voor het avontuurlijke
hoofdgerecht, dus ik ga zo mijn onovertroffen guacamole maken voor bij
de quesadilla’s. Het is ongelofelijk maar ik ben er in geslaagd ergens
tortilla’s en avocado’s te vinden, en dat ook nog voor een zinnige
prijs! Het is soms wel eens frustrerend om dingen die we in Nederland
heel vanzelfsprekend vinden hier niet te kunnen kopen. Dat heeft
overigens meer te maken met de landelijke omgeving dan met Duitsland op
zich, want in Regensburg kunnen we meer krijgen, en in Hamburg was dat
ook niet zo’n probleem. Gisteren vroeg ik in de wat duurdere en beter
gesorteerde supermarkt in Kötzting naar visbouillonblokjes, ze keken me
aan alsof ik gek was en vroegen me of dat nou lekker was. Ook is het
wel eens voor ons onbegrijpelijk dat groente en fruit hier zo duur en
slecht van kwaliteit is. Bijna alles wordt hier ingevoerd, alleen de
wortelen en de uien worden lokaal verbouwd en zijn dus altijd
verkrijgbaar en goedkoop. Aangezien wij niet standaard Beiers koken is
het iedere keer weer een expeditie om iets te vinden. Laatst vroeg ik in
de enorme supermarkt in Zwiesel (wel bijna een uur rijden maar dan heb
je ook wat) om koriander. Daar hadden ze bij de groenteafdeling nog
nooit van gehoord, ze keken alsof ik om marihuana vroeg. Wat overigens
wel grappig is dat de goedkope supermarkten hier (de Aldi, Lidl, Norma,
Penny, Netto enz) soms een partijtje met iets vreemds opkopen wat je
daarna ook nooit meer ziet. Zo kun je opeens een complete Aziatische
maaltijd maken met bami, Thaise curry, bamboescheuten, chinese kool en
kroepoek voor weinig geld en dan zie je die produkten drie maanden niet
meer of nooit meer. Je kunt hier voor de gasten ook nooit éérst een
menu schrijven en dan naar een winkel, de kans dat de ingredienten
onverkrijgbaar zijn is te groot. Gevolg is wel dat je een enorme
voorraadkast vol hebt met dingen die je niet onmiddellijk kunt
gebruiken, maar die je koopt met het idee dat het ooit nog van pas kan
komen als je het missende ingredient ooit kan kopen.
We zijn vanmorgen met Katja naar de dierenarts geweest, ze had een
groot abces op haar kont, waarschijnlijk gekrabt of gebeten door een
andere kat. De dierenarts in Lam had weer alleen tussen 8 en 9
spreekuur, dat is voor ons niet te doen met het ontbijt serveren, dus
zijn we naar een andere geweest in Neukirchen bei HeiligenBlut. Die was
onze leeftijd en erg professioneel, en alles zag er zo netjes en schoon
uit dat we eigenlijk besloten hebben dat het zielig is voor die andere,
maar dat we vaker hier gaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.