ons hotel

vrijdag 3 november 2006

Het sneeuwt!

En niet zo’n beetje ook! Gisterenmorgen werden we wakker in een witte wereld, en ‘s middags ging het echt pittig sneeuwen. Pepijn is gisteren meteen met de fotocamera naar buiten gerend, maar toen lag er nog niet zoveel, we hebben vandaag even wat nieuwe foto’s gemaakt. We zijn gisteren naar het overdekte winkelcentrum in Regensburg geweest, we konden allebei wel een extra paar winterbestendige schoenen gebruiken, en gelukkig zijn we allebei geslaagd.

Eergisteren hebben we een gat in het laminaat gezaaagd in de gang, precies op de plaats waar het gat voor de wenteltrap in het beton zit. We kwamen tot de schokkende conclusie dat er een hoogteverschil in het beton zat en dat de vorige eigenaar dat creatief had opgelost door er 8 cm gravel in te storten en daar platen hout op te leggen. Er zat niets anders op dan alles eruit te trekken en het grind af te graven. Dat was dus ongeveer 2 kuub! Harald en ik maar scheppen en Pepijn maar lopen met die kruiwagen… Nu hebben we dus kaal beton over en een afstap midden in de gang. We hebben al zitten filosoferen hoe we dat recht gaan trekken… Zie je het voor je, je haalt er een laag afbraakkwaliteit laminaat uit, daar ligt een al even lullig laagje schuimfolie onder, en een laag spaanplaat. Dan een laag hardboard…. en dan dus dat kattenbakgrit (zo zag het er uit tenminste) en een laagje plastic dunner dan de gemiddelde Komo-zak. WAAROM vraag je je dan af.
Goed, en dan hier de langverwachte sneeuwfoto, vanuit dezelfde hoek gemaakt als die in het logje Reclame, Reclame, maar nu met jas en warme trui aan, ipv shirtje…. en dat nog geen twee weken later.



Het was op de terugweg vanuit Regensburg wel fijn dat de winterbanden er al op zaten, en desondanks vonden we het  hard werk om in die sneeuwbuien te rijden, je zit een stuk minder ontspannen te sturen. De skipistes zijn al wit, het laagje is helaas nog te dun om er wat mee te kunnen. Je kan bij ons in de tuin wel met de slee de helling af.


Harald is ondertussen even een lang weekend naar Zwitserland met de trein en heeft zijn auto bij ons achtergelaten om in te sneeuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.