ons hotel

vrijdag 14 december 2007

Met je föhn naar buiten


…dat hebben we nog maar niet geprobeerd. We hebben van de reclameman de extra sterren ontvangen om op de reclameborden te plakken. Zelf had hij daar tot het nieuwe jaar geen tijd voor. Aangezien het vorige keer ook zo lang geduurd heeft, heeft hij ze maar opgestuurd ter doe-het-zelven. Het is echter overdag min 3, en ‘s nachts nog wat kouder, en we hebben zo’n vermoeden dat de lijm bij dat soort temperaturen niet gaat plakken. Het gaat wat ver om je reclamebord met een föhn te gaan staan ontdooien….
Onze Slowaakse vriend is gisteren uitgecheckt, die komt waarschijnlijk in februari weer terug. Tussendoor hebben we af en toe wat nog wat andere zakenreizigers gehad en dit weekend logeert er 1 echtpaar bij ons. Rustig dus. Dat betekent niet dat WIJ het rustig hebben, we hebben het nog steeds razend druk. Deze week is gelukkig 1 van onze medewerksters begonnen, de andere heeft de griep en begint dus als ze beter is. Het feit dat we nu iemand hebben om de kamers te doen, zorgt ervoor dat wij tijd hebben voor andere dingen, zoals de administratie. Het eind van het jaar betekent altijd prijswijzingen, nieuwe contracten met hotelboekingssites en reisbureau’s, het verzinnen van nieuwe reclame-akties, enz. Ook zijn we de kleine kaart en de wijnkaart aan het veranderen: wat loopt wel, wat niet, wat wordt veel gevraagd. Verder wil de hotelketen allerlei dingen van ons weten, moeten we daarvoor ook veel opsturen en invullen. We hebben het online boekingssysteem al geinstalleerd op de eigen site, per direct boekbaar, en de tweede proefdruk van onze pagina in het boekje met alle hotels ligt al voor ons ter controle.
Vandaag heb ik een aantal soepen staan maken als voorraad voor in de vriezer en Pepijn heeft de keuken geschrobd. Maandag wordt de rest van het tapijt bezorgd, en kunnen we de balkonkamers afmaken. Nog een weekje en dan barst het feestdagen-geweld los. Voor die tijd willen we er klaar voor zijn, dus alles schoon en voorbereid. Aangezien we onszelf een beetje kennen, zal dat wel weer ijdele hoop zijn…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.