ons hotel

vrijdag 7 december 2007

Rustig aan

Hartelijk dank voor de vele felicitaties, telefoontjes, kaarten en reacties naar aanleiding van de derde ster. Wij zijn met die derde ster uiteraard heel erg blij, en het voelt goed dat mensen zo met ons meegeleefd hebben.

De storm loeit hier ondertussen om het huis, de regen komt met bakken uit de hemel. Echt lekker herfstig weer om binnen te blijven dus! Dat vinden onze potentiele gasten ook, daar hebben we er niet zo heel veel van op dit moment. Gisteren hadden we naast onze Slowaakse vriend 1 zakenreizigster, en daarom geen Ruhetag. We kwamen meer dan een half uur te laten binnenvallen op de dansles omdat we natuurlijk op onze gast moesten wachten. Onze komst werd met groot enthousiasme begroet, er waren maar 5 paren op komen dagen met het slechte weer. Vandaag kregen we een mailtje van Christoph en Susanna dat ze er vanwege snotteren niet waren.

De boekingen voor januari t/m maart beginnen voorzichtig te lopen, het feit dat er in november redelijk was sneeuw gevallen is, lijkt te helpen om mensen van de sneeuwzekerheid van het Beierse Woud te overtuigen.

Gisteren en vandaag hebben we 190 enveloppen zitten schrijven en postzegels zitten likken. We hebben een kerstgroet in nieuwsbrief-vorm gestuurd naar een flink aantal gasten van het afgelopen jaar. Niet naar iedereen, van sommige mensen hadden we geen volledig adres of was het registratieformulier onleesbaar, en er waren ook gasten bij waarvan wij het gevoel hadden dat ze het verkeerde soort hotel geboekt hadden of die toch niet meer onze kant op zouden komen (oudere Japanners op wereldreis komen niet zo snel een tweede keer helemaal uit Tokyo). Het heeft ook weinig nut om een mailing te sturen als de ontvanger niet minimaal 1 dezelfde taal spreekt als jij….

Pepijn is nu het bordeaux-rode tapijt, wat ook in de gangen ligt, aan het leggen in de balkonkamers. Dat gaat lekker snel, hij heeft in 1 dag kamer 1 en 2 al gedaan. Nu moeten we wachten op de nieuwe bestelling om kamer 3 t/m 5 te kunnen doen. Het kleurt in ieder geval prachtig bij de bordeaux-rode gordijnen. Ondertussen zijn we ook bezig met administratieve dingetjes, kleine reparaties en dergelijke. Ook pakken we nu eindelijk de allerlaatste verhuisdozen uit, die waarop stond ‘oude papieren, niet belangrijk’. Al met al is er niet veel spectaculairs te melden. We hebben tussendoor nog wel een nieuwe bank gekocht bij Ikea, aangezien onze fauteuiltjes nu in gebruik zijn als (verplicht) zitje bij de receptie en we toch zelf ook wel eens lekker willen zitten in onze eigen woonkamer. Daar zien we de laatste weken weer wat meer van en we blijken ook nog een TV te hebben. Nu kunnen we dus samen languit op de zwarte leren bank liggen! De vreugde gaat natuurlijk van korte duur zijn als het hoogseizoen weer aanbreekt. We zijn in ieder geval alvast begonnen om de voorraad zelfgemaakte soepen in de vriezer weer op te bouwen voor die werk-je-een-slag-in-de-rondte-feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.