ons hotel

zaterdag 1 december 2007

Kachel


We hebben gisteren een leuk dagje buiten de deur gehad. Het excuus was de via E-bay op de kop getikte kachel op te halen in Erding net buiten München. 
Kachel? We hebben toch centrale verwarming? Jawel, maar wat moet je dan met een hele berg oud hout, resultaat van ons klussen van de afgelopen anderhalf jaar? Inleveren kan/mag niet, opstoken in de tuin mag ook niet, maar in een houtkachel mag het ineens wel. We hebben nog ongeveer 120 m2 beneden die nooit afgebouwd zijn (het "zwembad") en daar ligt die houtstapel. Laat die ruimte nou ook nog eens onverwarmd zijn!

We werden laat in de middag verwacht, dus voor die tijd hebben we heerlijk toeristisch gedaan. Dit keer hebben we de streek onder Regensburg verkend. In Kelheim staat de enorme Befreiungshalle, een monument ter nagedachtenis aan de overwinning op Napoleon. We waren de enige bezoekers (het was ook waterkoud en erg mistig), en de bovenkant van het gebouw en het uitzichtplatform verdwenen in de wolken.
Langs de Donau naar Weltenburg gereden, waar een wereldberoemd klooster staat en waar je een mooi uitgesleten Donau-dal in de krijtrotsen kunt zien. Nou ja…als het niet mistig is. Van de parkeerplaats was het een stevige wandeling naar het klooster, en gezien de weersomstandigheden en de tijdsdruk om op tijd in Erding te zijn, hebben we dat maar voor een andere keer bewaard. In het leuke stadje Freising hebben we gelunched, en hebben toen het kacheltje in Erding opgehaald. Daar was ook een leuke kerstmarkt geopend waar het begrip "kachel" bij de vele Glühweinstandjes toch een andere betekenis heeft…. Het was al donker toen we naar Landshut reden . Ook hier een gezellige kerstmarkt, waar weer veel mensen kachel stonden te wezen. Na een rondje door het oude centrum (koud! mistig!) lokte het Mexicaanse restaurant. Redelijk laat waren we thuis, heel erg moe, maar wel een leuke dag gehad.
Vandaag is het 1 december, dus tijd om weer echt actief te worden. We hebben nog wel een leuk "to do"-lijstje om ons tot de kerst bezig te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.