ons hotel

woensdag 2 januari 2008

Jaaroverzicht deel 1

Ik zag bij veel collega-webloggers jaaroverzichten langs komen, en dat leek mij ook wel leuk. Dus het onorginele, maar hopelijk wel erg leuke, Natascha-en-Pepijn-en-Haus-am-Berg-jaaroverzicht!
Grote trend van het winterseizoen: geen sneeuw, en dus tragisch weinig gasten. Sissi, onze Beierse asielkat, begon in januari steeds meer ongewenst gedrag te vertonen, en we moesten haar noodgedwongen wegbrengen naar het asiel. Pepijn ging alleen naar Nürnberg om tijdens een feestelijke ceremonie de oorkonde voor de twee sterren op te halen. Door Orkaan Kyril sneuvelde bij ons in de tuin gelukkig alleen een boom en een aantal dakpannen. We vonden een fijne dansschool in Deggendorf, besloten een vaste Ruhetag in te stellen en werden uitgenodigd door de collega-hoteliers om deel te nemen aan de Wirtestammtisch.

Februari kwamen er een aantal vriendinnen van Martinair, waar Pepijn mee is gaan skien. We kregen de opdracht van Tourismus Ostbayern om hun website in het engels te vertalen. Ook werden de nieuwe reclameborden geplaatst en hadden we onenigheid met de buurman over wiens bladeren er in zijn tuin lagen.

In maart werden de verkeerd gevouwen hotelfolders geleverd. De Ski Worldcup voor dames ging op het laatste moment toch door, maar leverde nauwelijks boekingen op door de gezaaide twijfel. De bibliotheek werd gebouwd, het personeelstoilet werd betegeld en we kregen een exploitatievergunning voor het restaurant. Ook werd er een project gestart om in Lam een wandelbrochure te maken met de hoteliers. Er werd verspreid over meerdere maanden gewandeld, gecomputerd, teksten geschreven en veel gezellig gedaan met de collega-hoteliers.

April stond in het teken van kabels trekken voor de nieuwe telefoon-, satelliet- en internetinstallatie. De Keuringsdienst van Waren kwam langs, en verliet vol lof het pand. Het werd ontzettend mooi weer, de ouders van Pepijn boften toen die hier op bezoek waren. De boekingen begonnen ineens te lopen, we hadden het er maar druk mee!

In mei besloten we de was uit te gaan besteden aan een hotelwasserij omdat we er zelf niet meer aan toe kwamen. Hemelvaart en Pinksteren was 1 groot gekkenhuis. Het bleef kwakkelen met de nieuwe satellietschotel, die veel te klein bleek te zijn voor de BBC. Pepijn kreeg te maken met de nieuwe nederlandse pasfoto-eisen voor een nieuw paspoort. Door een sterfgeval moest ik op Tweede Pinksterdag ineens naar NL vliegen voor een begrafenis de dag erna. Eind mei waren we 1 jaar in Lam. Omdat ik er niet was, is dit "jubileum" eigenlijk ongemerkt voorbij gegaan.

Begin juni was het Frohnleichlam (Corpus Christi) en hadden we een drukke groep. De rest van de maand bleven de gasten maar komen, en hadden we nauwelijks tijd om te bloggen. Het weer was het grootste deel van de maand erg warm en plakkerig, wat bij ons voor grote sloomheid zorgde, maar ook voor grote drankomzetten op het terras.
Dat was al weer de eerste helft van het jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.