ons hotel

donderdag 3 januari 2008

Jaaroverzicht deel 2

Juli  begon met veel regen, maar werd daarna erg warm. Door de afwezigheid van de favoriete kapster eindigde ik met een verknipt kapsel, iets wat maanden heeft geduurd om uit te groeien. Eind juli en begin augustus was heel erg druk. In augustus waren er vooral heel veel Nederlanders. Het hotel draaide echt mee met de grote jongens toen de VVV belde dat ze de stroom gastenformulieren niet meer konden verwerken, en of we ze vaker langs wilden komen brengen. Ook tot onze grote vreugde werden we uitgenodigd bij mensen van de dansschool, iets wat inmiddels wel richting een leuke vriendschap is gelopen. De bank wilde wat cijfers zien, en was meer dan tevreden met het resultaat. De satellietinstallatie bleef voor problemen zorgen, ook omdat we er nu ook nog lekkage bij hadden rond de mast. Uiteindelijk kwam de fabrikant van de satellietschotel langs om er naar te kijken. De ontvangst van BBC 1 en ITV werd beter, maar BBC 2 is tot op heden nog steeds niet te ontvangen. Eind augustus kochten we in de uitverkoop een complete nieuwe garderobe wegens heftig afvallen.

In september hadden we grote plannen tot opknappen van een aantal kamers en het afbouwen van onze badkamer, maar tot op heden is dat er nog steeds niet van gekomen. We worden iedere keer door de ontwikkelingen ingehaald. In september hadden we een aantal grote groepen, en tijdens 1 van deze zeer drukke dagen kwam de hotelinspectie ons hotel keuren voor de derde ster. Ze waren bevooroordeeld en ongenuanceerd, en na een klacht bij de organisatie werd ons een herkeuring beloofd. We grepen deze kans aan om alle gangen aan te pakken, en ook het restaurant nieuw aan te kleden voordat ze terug kwamen. Er liep een Slowaakse zakenreiziger binnen voor een kamer, hij zou uiteindelijk meer als 6 weken blijven en in december nog een keer voor 2 weken terug komen.

Oktober stond in het teken van de herfst: overal paddestoelen in de tuin, snoeien, het kopen van een sneeuwploeg. We dachten een rustige maand te hebben, maar hadden veel walkins en last minutes, waardoor we de maand beter af konden sluiten dan vooraf gedacht. Daardoor hebben de gasten een paar weken in de bibliotheek moeten ontbijten, omdat de verbouwing van het restaurant maar niet opschoot. Op 21 oktober viel er zoveel sneeuw dat er al geskied kon worden. In onze zolder naast onze slaapkamer bleken we een groot wespennest te hebben. Midden in de nacht werd ik gestoken en hebben we een tijdje in een hotelkamer geslapen totdat de beesten waren uitgeroeid.

November bracht onwerkelijk veel sneeuw, en ondanks de bedrijfssluiting bleven we sneeuw scheppen. 8 november was D-Day ivm de herkeuring. Gelukkig waren de keurmeesters dit keer wel professioneel. We moesten echter nog tot 4 december wachten op de verlossende fax. We hoopten verder op een rustige maand, maar de aanvragen en boekingen voor de feestdagen liepen wel heel erg goed, dus van vakantie vieren kwam niet zo veel. De enige uitstapjes waren een bezoek aan de hotelbeurs in Salzburg en het galabal in Passau, en een dagje langs de Donau naar Weltenburg en Kelheim. Na een telefoontje van een dame die een baantje zocht als poetsdame, hebben we maar een ronde sollicitatiegesprekken gehouden, waarna er 2 geschikte kandidaten werden aangenomen.

Begin december hakten we de knoop door: we werden per 1 januari lid van de keten TipTopHotels. De balkonkamers kregen nieuw tapijt en wij kochten een nieuwe bank. De eerste helft van de maand waren we druk bezig met voorbereidingen voor de feestdagen. Petra werd ingewerkt en Regina kwam in het ziekenhuis terecht met een blinde darm ontsteking. De feestdagen waren hectisch: per nacht werd er maar een paar uur geslapen, en we hadden het gevoel aan de afwasmachine vastgeketend te zitten. Op kerstavond hadden we ook nog ineens een lekkage waarvoor de storingsdienst moest komen. Het Oudjaarsbuffet was een doorslaand succes, en in iets meer dan een week draaiden we een maandomzet.

Conclusie: 2007 was zakelijk een tevredenstellend jaar, met ontzettend goede hoop voor de toekomst. We hebben dit jaar het streef-aantal overnachtingen waarmee we kunnen overleven bereikt, en als de groei van afgelopen jaar zich zo doorzet, hebben we eind 2008 een goede boterham.
Privé hebben we onszelf wel veel te veel voorbij gelopen, we moeten wat meer tijd voor elkaar nemen, en af en toe gewoon een rustmoment forceren (Ruhetag was een goed begin, maar die moeten we ook consequent nemen). Het feit dat we nu personeel hebben, gaat ons helpen beter door de drukke tijden te komen, en zorgt ervoor dat we meer tijd hebben om nieuwe gasten binnen te halen én binnen te houden. Dit weekend is in ieder geval voor ONS!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.