ons hotel

vrijdag 18 januari 2008

Wat leven in de brouwerij

Zakenreizigers zijn echt een onverwacht lucratief slag mensen. Onze man kwam begin van de week voor 2 nachten binnen, heeft net tot maandag verlengd (dat is dus al een week), en blijft waarschijnlijk nog tot volgend weekend. Je weet het niet, onze Slowaakse zakenreiziger is ook ooit zo binnengekomen! Als je zo iemand krijgt, kun je die beter alvast inplannen op een kamer die voorlopig niet bezet is, je weet maar nooit hoe lang die blijft! Vervelend was wel dat hij redelijk chagerijnig was vanmorgen, hij wil natuurlijk ook veel liever het weekend naar huis.

Het iedere dag om 6 uur opstaan, dat zijn we ook niet zo gewend meer. Vanaf vandaag komen er wel weer meer gasten. Die kunnen niet al te vroeg inchecken, we moeten zo met mij naar de oogarts voor de jaarlijkse controle. Het is routine, tot nu toe heb ik iedere keer volgens de oogarts gezondere ogen dan iedere andere klant. Ze spuiten alleen een vervelend stofje in je ogen om je pupillen te vergroten en je ogen te verdoven, en dan kun je zo weinig zien dat je niet meer naar huis mag rijden, dus Pepijn moet mee. Inchecktijd is vanaf 15 uur, en dan zijn we allang weer terug, dus er gaat een briefje op de deur hoe laat we weer aanwezig zijn. Je weet niet of gasten vroeg komen. Je hebt mensen die al om kwart over tien ‘s morgens op de stoep staan…..

Een gast die met Oud&Nieuw bij ons was, heeft trouwens gebeld of ze volgend jaar het hele pand kan afhuren met vrienden en familie. Dat lijkt goed nieuws, maar met "Silvester" verdienen we zoveel dat het eigenlijk bijna niet te doen is om een voordelige (of zelfs maar normale) prijs af te spreken. Ze blokkeren namelijk wel alle doorloopboekingen voor meer dan 5 of 6 dagen. Bovendien moeten we waarschijnlijk gaan stunten om met kerst de tent nog te kunnen vullen (want iedereen moet dan op 27 december wegwezen, en dat willen de meeste kerstboekers niet). We hebben dus wel een redelijk hoge prijs moeten noemen, en ergens hopen we dat ze het niet doen, want die tijd van het jaar komen we toch vanzelf wel vol. Het zou wel marginaal minder stress voor ons betekenen, omdat je betere afspraken kunt maken met een groep dan met 40 losse mensen. Het is overigens wel superleuk dat gasten zo tevreden zijn dat ze met de hele familie-en vriendenkring terug willen komen!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.