ons hotel

maandag 24 maart 2008

Eitje hebben??

We hebben nog wel erg veel geverfde gekookte eieren over (van de horeca-groothandel met verantwoorde verf enzo), die we echt niet allemaal zelf op kunnen eten. We hebben al rond zitten surfen voor een recept met eiersalade of zo… Nu is het prachtig zonnig weer, en hier en daar begint de sneeuw een beetje weg te smelten. Morgen komen er weer nieuwe gasten, vanavond is het rustig. Vanwege Pasen komt onze vaste huurder ook pas morgen weer. We rommelen een beetje rond, Pepijn heeft de douchekraan in kamer 6 gerepareerd, ik doe een wasje. Dit weekend hebben mensen duidelijk wat rond zitten surfen met vakantieplannen, we hebben weer een paar boekinkjes voor het hoogseizoen gekregen. Het meest spectaculair  was een site die vroeg of we ook 4 of 5 nachten wilden aanbieden via hen (ja, graag zelfs) en 5 minuten nadat het was ingesteld op de site kregen we een boeking van hen voor 4 nachten! April lijkt nog tamelijk rustig te blijven, maar je weet niet wat er nog komen gaat als het weer ineens prachtig wordt.

Wij liggen aan 1 van de meest populaire wandelroutes van Lam, maar aan het aantal wandelaars te zien (vooral het gebrek eraan) is Pasen voor niemand echt topdrukte geweest. Gisteren en eergisteren kwam er helemaal niemand voorbij, zelfs geen verveelde inboorlingen.

Niet alleen potentiele gasten surfen graag met Pasen, ook hebben we weer een paar vragen binnengekregen van meerdere mensen die graag een hotel of B&B zouden willen beginnen. Wat dat betreft is dat Roer-om-dromen-seizoen ook weer begonnen. Beetje laat als die voor de zomer nog iets op poten willen zetten…. Iedereen weet ondertussen wat wij daarvan vinden: een half uurtje een mailtje met vragen beantwoorden willen we er wel aan besteden, maar mensen krijgen geen cijfers, geen bedrijfsplan en geen gevoelige informatie. De Kamer van Koophandel of de VVV levert dit soort info graag. Als je gaten schiet in hun plan, hoor je overigens van 99% nooit meer iets of je krijgt een boze mail terug. Niemand wil graag van de roze wolk getrokken worden….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.