ons hotel

donderdag 13 maart 2008

Rustige Ruhetag

Voor het eerst in vier weken hebben we vandaag weer eens een Ruhetag, waarbij we ook naar dansles kunnen. Vorige week was ik Berlijn, en de twee keren ervoor zaten we op gasten te wachten. Deze week is het extreem rustig, maar Pepijn schiet daardoor wel lekker op met laminaat leggen: kamer 6 is nu echt bijna af. Helaas is het vandaag op onze vrije dag slecht weer: we hadden net een sneeuwstorm, maar de sneeuw is toch niet blijven liggen.

Gisteren hadden we weer een sukkel: eerst boeken en dan pas op de kaart kijken. Grote schrik, want het was toch wel wat ver rijden, en die wilde natuurlijk weer annuleren. Nou ja, blijf dan maar weg, dat heeft voor ons voor 2 nachtjes ook geen zin, die gaan alleen maar zitten mokken en niets besteden. Vanaf volgende week hebben we een vaste bewoner: een jongen die voor het computerbedrijf in het dorp gaat werken en voor de eerste paar maanden een kamer zoekt totdat het een vaste aanstelling wordt. Onze ervaring is dat de eenpersoonskamers nooit allemaal bezet zijn, vooral niet in het hoogseizoen (in de wintermaanden heb je nog wel eens zakenreizigers), en zelfs op piekdagen is er weinig vraag naar singles. Met Oud & Nieuw zetten we er vaak 2 kinderen in met een extra bed. Deze nieuwe gast brengt geen miljoenenbusiness, maar het zorgt wel voor een vast maandelijks inkomen.

Verder hebben we er weer een paar uitstekende internetbeoordelingen bij: een 9 en een 9,5. We staan er nog steeds van te kijken: die van die 9 had een standaardkamer met oude tapijttegels. "Natuurlijk" heeft Pepijn van beide gasten weer eens een 10 voor service gekregen. Geen idee wat wij doen dat we steeds dit soort cijfers krijgen, wij vinden het in ieder geval niet super-speciaal. Alleen jammer dat die van de 9,5 een lang lovend commentaar in het Pools geschreven had (dat begrijpen veel potentiele gasten niet), maar gelukkig bestaan er online vertaalprogramma’s, dus we hebben de essentie wel begrepen (je krijgt wel kromme zinnen bij zo’n vertaalprogramma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.