ons hotel

woensdag 19 maart 2008

Witte Pasen

Een groene kerst en een witte pasen, het is weer eens wat anders. Er is hier ineens een bak sneeuw gevallen. Niet dat we dan onmiddellijk merken in de boekingen, veel mensen zijn inmiddels niet meer geinteresseerd in wintersport. Iedereen zat eigenlijk al op de lente te wachten. Mooi is het wel, al die witte bomen.

Onze nieuwe gast blijft waarschijnlijk 3 tot 4 maanden, en is echt "low maintenance". Je ziet ‘m even bij het ontbijt en dat was het dan. Hij is wel erg aardig. Gisteren kwamen er gasten uit Frankfurt aan, en de paniek sloeg meteen bij hen toe: ze hadden de tas met autopapieren, paspoort, creditcards en portemonees thuis laten liggen. Geen geld dus, en heen en terug naar huis zou minimaal 8 of 9 uur gaan kosten. Wat nu? Vader was al in de auto gesprongen om terug te gaan rijden. Uiteindelijk heeft de zoon, die thuis was, een telefonische spoedoverboeking naar onze rekening laten doen en hebben wij het geld cash uitbetaald min de verblijfskosten. Ze konden namelijk zonder pasjes en identificatie ook niets van hun eigen rekening opnemen bij het lokale bankfiliaal. Vader was inmiddels al bijna bij de snelweg (3 kwartier rijden), dus die kon weer omkeren. Ze hebben toch een leuke middag en avond gehad en de dankbaarheid was groot.

Het laminaat ligt, Pepijn is nu de plintjes aan het monteren. Dat is een echt priegelwerkje, het laminaat is nog sneller gelegd. Vrijdag komt Regina, die kan dan die kamers goed schoonmaken, en dan zijn ze weer klaar voor gebruik. Morgen hebben we geen dansles ivm de paasvakantie, als het zo rustig blijft, gaan we morgen misschien naar Regensburg. De Metro had een superaanbieding van mooie terrastafels en de Bauhaus ernaast heeft misschien een mooie oplossing voor ons uit elkaar kruimelende terras. Voor de onwetenden: de tegels op het overdekte terras zijn kaportgevroren, gebarsten, los, weg. Het ziet er niet uit, en het is gevaarlijk wegens struikelgevaar, en ook het wit plastic tuinmeubilair met groene plastic kleedjes erop geplakt (!) hoort ook echt niet meer bij de stijl van de nieuwe eetzaal en de rest van het hotel. Hoog tijd voor een nieuwe look. Het terras wordt dus het volgende mega-bouwprojekt. We hadden gehoopt dat we er na de Pasen aan konden beginnen, maar nu het sneeuwt en weer koud is, verzinnen we vast wel weer een andere leuke klus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.