ons hotel

donderdag 28 augustus 2008

Hangdag

Geen aankomsten, maar veel gaan we vandaag niet doen. We zijn allebei volledig uitgeput. Het is deze week wat rustiger, maar alle vermoeidheid van de laatste twee maanden komt er nu dubbel zo hard uit. Pepijn is nu even terug naar bed, en ik zit hier ook te tollen van de slaap.

Vanmiddag kunnen we niets leuks doen, want we moeten naar een begrafenis. De rouwdienst begint om 15 uur, dus de hele rustdag is weg. Bij een collega (voor de kenners: Hotel Post op het marktplein) heeft een sterfgeval plaatsgevonden en we zijn uitgenodigd. We kennen de dochter van de overledene redelijk goed, we zijn met haar "auf Du", we hebben met haar de wandelcursus gedaan en ze was ook mee naar het Trachtenbal. Zowiezo is het hier gebruikelijk dat als een horecaondernemer overlijdt alle leden van de Wirtestammtisch dan naar de begrafenis gaan. Ik heb vooraf wel even een andere collega gebeld hoe dat hier gaat, we zijn hier nog nooit naar een rouwdienst geweest. Het blijkt dat je volledig in het zwart moet, andere kleuren zijn absoluut niet toegestaan, liefst ook een zwarte hoed (heb ik). Condoleren doen ze hier niet, je stuurt vooraf een kaart (is gedaan).

Personeelssoap deel 100.001: Petra heeft waarschijnlijk een verschoven nekwervel of een whiplash. Ze zat achterop de motor en ze zijn door een kuil gereden en toen ging het "knak". Duurt nog wel even voordat ze terug is aan het werk. Ze kwam persoonlijk langs om het te vertellen, ze voelt zich heel erg schuldig.

Personeelssoap deel 100.002: Dominik heeft een fulltime baan gevonden, dus moeten we weer zelf grasmaaien. Hij dacht dat we heel erg boos zouden zijn, maar we waren juist erg blij voor hem. Het arbeidsburo had een baan voor hem gevonden en die moest hij aannemen (bij ons werkte hij op oproepbasis en was voor de rest werkloos gemeld), maar het is wel iets waar hij goed in is en blij mee is: bij de plantsoenendienst van de gemeente Bad Kötzting. Hij heeft beloofd nog af en toe op zaterdag te komen tuinieren bij ons. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.