ons hotel

zaterdag 30 augustus 2008

Nuttig rondrommelen


Het lijkt definitief wat rustiger te worden, maar eigenlijk vinden we dat even helemaal niet erg. Vandaag zijn we bezig met dingetjes die al heel lang zijn blijven liggen. We ruimen veel op, lezen wat van de stapel vakbladen die de afgelopen maanden zijn binnengekomen, doen administratie, werken boekingssites bij, en Pepijn heeft een nieuw projekt: het onderstel van de afwasmachine verlagen. Dat ding stond eigenlijk veel te hoog, waardoor het in- en uit de professionele afwasmachine tillen van de blauwe kratten soms meer op gewichtheffen leek. Het was echt zo’n ergernis die al maanden op ingrijpen wachtte, dus hij staat nu buiten met een slijptol. Ik ben bezig met veel was draaien, en het nakijken van alle minibars op de kamers. Als er snel-snel een flesje wordt bijgevuld tijdens de kamerschoonmaak let niet iedereen even goed op de houdbaarheidsdatum, wordt er wel eens een flesje vergeten of wordt er iets ingezet wat er niet in thuishoort. Ook schijn je sommige mensen nog steeds uit te moeten leggen dat je de nieuwe flesjes achteraan bijvult. Het toppunt was een paar weken geleden, toen een gast bij het uitchecken meldde dat hij een flesje apfelschorle had gedronken uit de minibar. We hebben het afgerekend en gedaan of onze neus bloedde, maar we stonden ons wel af te vragen wat de gast dan in hemelsnaam kon bedoelen (er staat namelijk helemaal geen apfelschorle in onze minibars….) Het bleek een vergeten flesje van de vorige gast te zijn wat bij de kamerschoonmaak over het hoofd was gezien. Ahum! Daar is natuurlijk met de dames wel even een hartig woordje over gesproken.
We hebben in september nog een paar grotere groepen waarbij het hard werken wordt, voor de rest is het afwachten. De weekenden doen het nog wel redelijk, doordeweeks wordt het rustiger. Mensen boeken steeds meer lastminute, vooral als ze niet gebonden zijn aan schoolvakanties of zo, dus van het ene op het andere moment kan de boekingsstand dus drastisch veranderen. Ook het weerbericht is heel erg schuldig. Zegt de duitse Piet Paulusma dat het knudde wordt, merken wij dat direkt. Oktober loopt heel erg goed, maar dan zijn er natuurlijk weer vakanties. Een nieuwe openbaring: kerstmis lijkt dit jaar een hit te gaan worden.
Gisteren werden onze 2 nieuwe barkoelkasten geleverd, een gratis kadootje van Coca Cola. Ze zijn mooi! Ook kwam er een vertegenwoordigster langs van het nieuwe mineraalwater die ons naast de al geleverde glazen, pennen en openers ook nog bloknootjes bracht, en vergaderkoelers, parasols en nog meer glazen beloofde. Dit alles is het resultaat van onze nieuwe drankenleverancier, die bovendien nog betrouwbaarder en euro’s per kratje goedkoper is dan de vorige ook. De laatste tijd haalden we zelf onze kratten bij de groothandel en de supermarkt omdat we zo ontevreden waren, het was Angela die ons tipte dat ze zo’n fijne drankenleverancier had gevonden voor haar visrestaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.