ons hotel

zaterdag 15 november 2008

Blaadjes....

Gisteren is Timo 4,5 uur bezig geweest met bladeren harken, en nog is niet heel het grasveld gedaan… Daarvoor had Pepijn al een heldhaftige poging gedaan met de voortuin. Zucht! De geneugten van een grote tuin….Natuurlijk kwam de buurman uitgebreid koekeloeren, maar hij zei niks tegen Timo, ik neem aan dat hij morgen wel weer met een "gezellig" praatje komt. Wat mij betreft hebben de jongens hun best gedaan en kunnen ze nu weer verder met andere dingen. Eén windvlaag en de tuin ligt toch weer vol.

Pepijn is donderdag naar de bouwmarkt geweest en heeft nu alle spulletjes om een douche te bouwen in de saunaruimte. Maandag gaan hij en Timo daarmee verder, en dan komt de loodgieter ook een aansluiting maken voor de douche. Hopelijk is eind volgende week het grootste deel af en kunnen ze verder met de laatste twee kamers die nog nieuw laminaat moeten hebben.

Angela heeft definitief een andere baan in het bejaardenhuis in Bad Kötzting, dus die is alleen nog maar voor noodgevallen oproepbaar. Pepijn en ik hebben gisteren het feestdagenrooster gemaakt, en de anderen moeten nu wel allemaal heel veel werken. Zonder het aanbod van Timo om Oudjaarsavond te komen helpen bedienen en afwassen, en Sandra om ontbijt te komen draaien op 1 januari, en het vakantiebaantje van Franziska (de 16-jarige dochter van Sandra) zou ik het rooster helemaal niet meer rond gekregen hebben… Er is al met Petra en Sandra besproken dat we voor volgend jaar zomer toch weer een extra volwassen persoon erbij nodig hebben. Onder het duitse arbeidsrecht mag een scholier maar maximaal 4 weken per jaar werken in de vakanties, en dan ook nog met belachelijk strenge regels. Zo mag Franziska op de meeste feestdagen überhaupt niet werken en de dag ervoor maar tot 14.00 uur(??). Wij zijn in Nederland gewend dat bijna iedere jongere een krantenwijk heeft of ergens bij een strandtent bedient, maar dat mag onder de duitse wet bijna niet, zelfs niet als je boven de 18 bent en aan de universiteit studeert. Natuurlijk moeten er regels zijn om scholieren en studenten te beschermen en te zorgen dat ze fit op school of universiteit verschijnen, maar Franziska heeft geen huiswerk in deze weken en wil zelf graag in haar vakantie een paar uurtjes per dag een zakcentje verdienen voor een schoolreis naar Engeland, waar haar moeder zelf geen geld voor heeft (Sandra is weduwe met 5 jonge kinderen in de leeftijd van 5 tot 16).

Hier is het typisch weer voor de herfst: veel mist. Wel heel mooi, maar ‘s ochtends kun je niet eens de bomen in de tuin zien staan. De gasten maken zich iedere dag weer druk bij het ontbijt of het de hele dag zo blijft, maar dat is eigenlijk bijna nooit zo. We zijn verrast door de aanloop, we zitten bijna doorlopend op 20-25% bezetting, wat toch nog een onverwacht record is voor november.
Het uploaden van de foto’s van Frankrijk in een online album vreet tijd en wil niet echt goed lukken. Voor wie wel eens een diashow bij Photobucket maakt (Petra? Sally?): hij zegt heel vaak "upload failed" en dan kan ik weer 3 tot 5 minuten gaan zitten wachten of ie de volgende foto pakt. Daar heb ik niet echt tijd voor, dus de foto’s moeten weer even wachten…
Wij leven ondertussen al helemaal toe naar onze vakantie: over 3 weken zitten we al in de Cypriotische zon. De gemiddelde dagtemperatuur is op het moment nog een heerlijke 23 graden, dus we hopen dat dat zo blijft…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.