ons hotel

zondag 9 november 2008

weer thuis!

We zijn weer thuis! Het lijkt wel alsof we een eeuwigheid weggeweest zijn, zeker als je het afmeet aan de hoeveelheid post… De foto’s houden jullie nog te goed, we hadden het fotoprogramma niet geinstalleerd op onze laptop en ook het kabeltje niet bij ons, en we willen nu even kijken of we met Photobucket een slideshow van onze fotocollectie kunnen maken.

Vrijdag was het stralend weer, 17-18 graden. We hebben de kust ten oosten van St. Tropez bekeken, met bekende plaatsen als Cannes, Antibes, St. Juan-les-Pins, Nice en Monaco. Vooral van het oude centrum van Antibes waren we gecharmeerd. We hebben gelunched in Nice, wat ook een leuk oud centrum heeft. Monaco daarentegen heeft weinig tot geen oud centrum, eigenlijk bijna alleen maar lelijke torenflats. En grote jachten en veel Ferrari’s en Lamborghini’s natuurlijk….. Op de terugweg hebben we in Fréjus leuk gegeten.
Zaterdag hebben we eerst een stuk de snelweg genomen tot de Italiaanse grens, waar we verder de kustweg wilden gaan rijden. Het centrum van Ventimiglia was één grote file, en tot San Remo was de kustweg al niet veel beter. Over die paar km hebben we uren gedaan, dus hebben we toch maar besloten de snelweg te nemen. In minder dan 6 uur zijn we vervolgens rustig van de kust naar de grensovergang met Oostenrijk bij de Brennerpas gereden. We hadden eigenlijk eerst het plan om in deze regio te gaan overnachten, maar het was pas 18.30. Na uitgebreid eten en even rekenen hoe ver het nog was naar huis (ongeveer 4 uur), besloten we om de rit maar af te maken. Om 23.30 waren we thuis.

Vanmorgen hebben we een heerlijk groot gat in de dag geslapen. Om half 1 zaten we te brunchen. Jammer is wel dat de stroom is afgeweest ergens aan het begin van de week, waarna de verwarming niet meer goed is opgestart. Gevolg: we kwamen thuis in een koelkast en de hele dag was het hier niet warm te stoken (het is nog steeds koud). Gelukkig heeft het niet gevroren toen we weg waren, anders was de ellende niet te overzien geweest. Timo en Angela hadden goed voor de katten gezorgd, de beestjes waren wel heel erg blij om ons te zien. Ze zijn knuffeliger dan ooit en willen de hele tijd op schoot liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.