ons hotel

donderdag 16 april 2009

Beter laat dan nooit

Gisteren kwam eindelijk het fel begeerde Q-Siegel schildje door de brievenbus. Pepijn heeft de cursus al eind mei vorig jaar gedaan, en sinds september 2008 is het kwaliteitskeurmerk voor service in de hotellerie ook al toegekend, maar het bordje voor naast de voordeur kwam steeds maar niet. Volgens de organisatie waren ze op en moesten er nieuwe gefabriceerd worden. Het was net of we het vooraf wisten dat dit bordje nog naast het bordje met de drie sterren kwam, er was precies een ideaal plekje naast de deur om het op te hangen! Pepijn heeft vandaag de VVV gebeld, het hoofd zou gaan uitzoeken of we echt officieel de eerste waren in Lam, en zo ja, dan organiseren we een bijeenkomst met de pers met hapjes en drankjes, en vragen we de burgemeester of een ander hooggeplaatst persoon om het bordje officieel te onthullen. Zulke dingen moet je publicitair uitbuiten!



Begin volgende week gaan we over de omzetcijfers van vorig jaar april heen, het begint eigenlijk al weer saai standaard te worden. We hebben onze target voor deze maand maar weer op 40% groei gezet, maar het is nog niet helemaal duidelijk of we dat gaan halen aangezien mensen echt heel kort van te voren boeken. We krijgen deze week steeds veel lastminute-zakenreizigers, die hebben we al lang niet gezien! We denken dat bedrijven in verband met "de crisis" alle niet-essentiele zakenreizen hadden ingeperkt, maar nu tot de conclusie zijn gekomen dat ze toch maar weer wat mensen op pad moeten sturen om nieuwe orders binnen te halen. De zakenreizigers die vandaag zijn uitgecheckt waren in ieder geval laaiend enthousiast en komen zeker terug, die vanavond komen zijn "repeaters" die hier al eerder waren. Eén van de zakenreizigers van gisteravond had ons speciaal uitgezocht omdat we een TipTop-hotel waren, en hij daar zulke goede ervaringen mee had. Leuk hè? De meeste paas-vakantiegangers zijn weer weg, morgen gaan de laatsten naar huis.

Het weer is tot nu toe werkelijk schitterend, iedere dag 21 of 22 graden en stralende zonneschijn. De afgelopen week waren de gasten dan ook bereid de extra toeslag voor een kamer met balkon of terrasje te betalen! De verwachting is echter dat het vanavond of morgenochtend zal gaan regenen en dan is het uit met de pret tot na het weekend. Er komt een regenfront aan met temperaturen van 10 tot 12 graden. Brrrr… moeten we toch weer de winterkleren en de dikke jas aan….Gelukkig klaart het na het weekend weer op. Om begrijpelijke redenen lijkt het weekend heel rustig te gaan worden. Dat is op zich niet erg, de vermoeidheid speelt ons nog een beetje parten en er ligt een uitnodiging van een goede collega om vrijdag- of zaterdagavond te komen eten tijdens het zogenaamde "Wurstbal".

We zijn heel tevreden met onze nieuwe medewerkster Silvia, dat gaat helemaal goed komen. Ze heeft natuurlijk nu even wat extra tijd nodig per kamer, want het duurt even voordat je weet waar alles staat en hoe de baas het hebben wil. We kregen gisteren een sollicitatie van een mogelijke stagiaire, we hopen natuurlijk dat er nog meer brieven komen, maar het is zeker de moeite waard dat Pepijn eens met deze dame gaat praten als hij volgende week toch in Nederland is. Het zou wel leuk zijn als we een stagiaire kregen, de papierberg in kantoor begint al weer fijn te groeien en de telefoon rinkelt ook weer meer….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.