ons hotel

donderdag 2 april 2009

Voorjaarsschoonmaak

Vandaag gaf de buitenthermometer al vroeg op de dag 18 graden aan. Hemeltjelief, wat was het mooi weer! We hadden allebei een onbedwingbare neiging tot buiten schoonmaken en opruimen. Pepijn heeft de garage eens grondig opgeruimd en de auto gewassen, en ik heb een grote hoeveelheid ramen gelapt, de vitrage van de balkonkamers gewassen en het terrasmeubilair afgesopt. Wij hebben wat meer ramen dan een gemiddeld huishouden, dus alleen de ramen van alle openbare ruimtes zijn nu schoon, de ramen van de kamers moeten morgen nog. Ook moeten we dringend eens wat paasdecoraties op gaan hangen, per slot van rekening zijn we volgend weekend bijna helemaal vol met paasgasten. De natuur is ook opeens in lentestemming: de tuin wil wel graag een snoeibeurt hebben zo te zien. Ook de vleermuizen zijn overigens ontwaakt uit hun winterslaap: er vliegen twee forse jongens rond de straatlantaarn buiten!

Deze week is het in de hele regio qua toeristen erg rustig, we hebben zelfs met het mooie weer geen wandelaar gezien. Ach, dat is altijd zo in de week voor een vakantie/lang weekend. Het ziet er naar uit dat we dit weekend twee dagen voor onszelf hebben, overigens net als vorig jaar en eerverledenjaar met mijn verjaardag. Zou wel leuk zijn met het mooie weer, het is waarschijnlijk ook de laatste keer in de komende 6 maanden dat we eens uit kunnen slapen.

Ik belde gisteren de gemeente met de vraag wanneer wij onze stembiljetten krijgen voor de verkiezingen voor het Europaparlement, of we hier al mochten stemmen en of we ons nog moesten registreren (antwoord: binnenkort, indien je je hier laat registreren opp het gemeentehuis; ja, na minimaal 3 maanden in Beieren te wonen; en ja dus). Belangrijk om te weten, want Pepijn moet zich anders voor 22 april in Nederland laten registreren als kiezer als we hier niet zouden mogen stemmen. Ze wisten mij te vertellen dat we volgende week een brief zouden krijgen met uitleg. Ja, dit keer hadden ze maar een infobrief gemaakt, want ze hadden maar liefst 24 kiesgerechtigde EU-burgers in Lam. Watte? Ja, voor hen was het ook een verrassing dat het er zo veel waren. Ik vroeg meteen of dat dan alleen maar Tsjechen waren (we wonen per slot van rekening maar 5 km van de grens), maar nee, er zaten onder andere Oostenrijkers en Polen bij, maar ik was zeker weten de enige Brit. Ik vroeg natuurlijk ook nog even naar Nederlanders, maar verder mochten ze vanwege privacyoverwegingen geen info geven. Jammer, wij wonen hier nu bij 3 jaar en wij kennen ze niet (en dat in zo’n kleine gemeenschap). De enige buitenlanders die wij hier kennen zijn een Jordanier en een Thaise, maar dat is natuurlijk geen EU.  Er zijn dus minstens 26 buitenlanders in Lam, dat is toch maar liefst 1% van de bevolking! En wij nog maar denken dat we exotisch waren…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.