ons hotel

woensdag 8 april 2009

Route langs de Inn



Het was schitterend terrasjesweer, dus zijn we bij de konditorei op het terras in de zon neergestreken voor een lekker taartje. Na een wandeling door het stadje ging het verder naar Altötting. Wat wij niet wisten is dat dit het grootste bedevaartsoord van Duitsland is. Partnergemeentes zijn om begrijpelijke redenen Lourdes, Loreto, Mariazell, Fatima en Czestochowa, aaneengesloten in de club "Shrines of Europe".


In de laatste twee plaatsen was ik al eens geweest, in Fatima zelfs 2 keer waarvan 1x met Pepijn. Zelfs al ben je niet katholiek, zo’n enorme bedevaartsplaats is toch iets heel aparts om te zien en het ademt een bijzondere sfeer, zeker als je van mooie kerken houdt. Het was rustig, het was duidelijk geen bedevaartsseizoen. De volgende stop was het pitoreske Braunau am Inn, net over de grens in Oostenrijk.


Hier is de Inn de grensrivier. Het plaatsje staat vooral bekend als geboorteplaats van de bedenkelijkste Oostenrijker aller tijden, "Adi H.", maar heeft wel weer een leuk oud centrum met een mooi marktplein. 

Door alle paasvoorbereidingen is het de laatste paar dagen wat rustig geweest met loggen. Je zou bijna vergeten dat ik zaterdag jarig was en dat we er een leuk dagje uit van hebben gemaakt. Eerst gingen we richtig het Bayernpark, een nogal suf pretpark. We wisten van te voren al dat het redelijk kinderachtig was maar we haddden gratis kaartjes gekregen en wilden weten of we er gasten met kinderen heen zouden kunnen sturen. Nou ja, als ze niet te oud zijn of niet te verwend met grote pretparken zoals Six Flags of Phantasialand is het best aardig maar wel wat ver. Teken aan de wand was natuurlijk ook al dat zelfs de meest "wilde" attracties geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Na kort te hebben rondgelopen en wat gegeten te hebben zijn we weer weggegaan. We zijn alleen 1 keer in een nogal tamme achtbaan geweest, dat was nou niet bepaald de Python in de Efteling of zo.
We besloten iets naar het zuiden te rijden en de oude stadjes langs de rivier de Inn te bezoeken. De eerste stop was het mooie plaatsje Mühldorf am Inn, met een prachtig oud marktplein.


Inmiddels begon het wat kouder te worden en werd het tijd een beetje richting huis af te buigen. We verlieten het dal van de Inn en gingen noordelijk richting de Donau. In Vilshofen an der Donau (ook al zo’n prachtige plaats) hebben we heerlijk grieks gegeten. Tijdens het eten zaten we totaal in te zakken van vermoeidheid en bovendien was het eigenlijk al best wel laat, dus hebben we onze vrijkaartjes voor de dansavond van onze oude dansschool in Deggendorf maar in de portemonnee laten zitten en zijn naar huis gereden.

Gisteren stond onze "Rustdag" weer eens in het teken van inkopen, er was dus niets rustigs aan. Met de verwachte toeloop in het Paasweekend moesten er fors boodschappen gedaan worden. Dan is de Metro in Regensburg ideaal. Onderweg zijn we nog even gestopt bij wat bouwmarkten. Binnenkort moet het balkonhek over de lengte van de hele gevel vervangen worden. Een enorme klus, het is 46 meter! De oude balustrade is verveloos, het ziet er niet meer uit en al is het nog niet gevaarlijk, als we niets doen wordt het dat wel. We willen een lichtere kleur hout en een modernere constructie: veel mensen zijn verbaasd als ze binnen komen hoe modern het is in vergelijking met al het donkere sombere hout buiten. We zijn er al uit dat het toch weer hout wordt, iets van metaal of aluminium is veel te modern en past niet in de stijl van het gebouw en in de omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.