ons hotel

vrijdag 8 januari 2010

Hilton


Het is weer januari, dus het is laagseizoen, en dus is het weer tijd voor Hilton-types, zoals Petra in New York het zo mooi noemt. Dat zijn mensen die eruit zien als Paris Hilton wannabees en gezien de enorme waslijst aan eisen gewoon het Hilton hadden moeten boeken. Van manieren heeft nog nooit iemand gehoord. Het begon er al mee dat de schoothond (type hond Paris Hilton) aan de lijn moest. Nou ja, belachelijk zeg! Vervolgens kwam er iemand klagen dat het raam tochtte in de kamer.
Pepijn erheen. Ja, als je het raam ook niet goed sluit en er daarnaonze handdoeken en fleece dekens tussen probeert te proppen gaat hetraam natuurlijk alleen maar meer open staan. Alle rotzooi er tussenuit, 1 keer goed het raam sluiten en voilá¡, probleem over. Nee dus, hetduurde niet lang voordat er een Oscar-waardige performance aan de baliegegeven werd "het raam floot nog steeds" (spannend als het windstil is) en "dat ze hier geen moment langer wilden blijven". Wij hebben allang meegekregen dat ze vinden dat er niet genoeg sneeuw ligt en dat zedaarom weg willen, en dat ze dus alles aan het verzinnen zijn om het zo te spelen dat ze gratis weg mogen.
Pepijn is dus maar weer gaan kijkenen er is dus echt niets aan de hand, maar hij heeft er toch maar wattochtband tussen geklemd. Toen werd er tijdens het ontbijt geklaagd datde koffie te koud zou zijn. Mijn onschuldige  reactie:"Hoe kan dat nou,het komt net vers uit het espressoapparaat, het dampt in het kopje enik kan het kannetje niet eens vasthouden". Je zag aan de betrapte blik dat ook deze klacht onzin was. Gisteravond was de nieuwste film dat de man zich aan de receptie meldde dat het hier heel erg crimineel was endat ze zich hier onveilig voelden, want iemand had 1 van zijnruitenwisserbladen van zijn VW bus gestolen. 
En nee, dat kon nergens anders dan hier op onze parkeerplaats gebeurd zijn en natuurlijk zaten ze goed vast. Tuurlijk, we zien onze 80-jarige buren al op de motorkapklimmen om iemand z’n wisserblad te stelen. Nou, dan waren het criminele Tsjechen geweest of anders links-radicalen (???). Vervolgens kwam er een hele onverdraagzame tirade over alles wat buitenlands of andersdenkend was (de vrouw is zelf een buitenlandse). Gelukkig voor ons ging de telefoon en droop hij af.
Er ligt wel redelijk wat sneeuw, maar naar de smaak van velen nog steeds niet genoeg. Gisteren belde er iemand op met een vaag verhaalover een ziek kind en dat ze daarom vandaag niet konden komen. Pepijn heel droog:"als u mij even het adres van uw annuleringsverzekering geeft, zal ik daar meteen de rekening naar toe sturen". Euh nee, die hadden ze niet, maar euh…konden ze dan niet gratis 1 dag van te voren annuleren? Toen het antwoord nee was en er geciteerd werd uit de reserveringsbevestiging, kwamen ze vandaag ineens wel. Het zal ons benieuwen. Juist omdat we dit soort taferelen in januari maar al tegoed kennen dat ineens de auto niet start of de hond dood is als erweinig sneeuw ligt, spijkeren we mensen helemaal vast als ze boeken.
De computer omruilen was geen enkel probleem, ik kreeg gewoon eennieuwe mee die het wél doet. We gaan ‘m hard nodig hebben, gezien de enorme vertaalopdracht die we hebben gekregen. Sandra heeft van de dokter het advies gekregen zoveel mogelijk te bewegen en komt zondag weer werken. Ze heeft gelukkig "maar" een verstuikte enkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.