ons hotel

woensdag 20 januari 2010

Zó he, dát is snel!


In de keuken staat een herboren afwasmachine tevreden te snorren. Ja, je leest het goed, in minder dan 24 uur was het probleem gefixt! Pepijn kon ‘m gisteren alweer komen ophalen. Ook de sneeuwploeg is gemaakt en Pepijn doet nu een poging de gigantische hoeveelheden sneeuw van de parkeerplaats te verwijderen. Vannacht heeft het weer stevig gesneeuwd, al die witte boomtakken zien er echt mooi uit. Deze week leidt het alleen niet tot meer boekingen. Met carnaval wel: dat doet normaal gesproken niet zoveel voor ons, maar nu zijn we bijna vol. Ook de reserveringen voor Hemelvaart, Pinksteren en Fronleichlam lopen al. Het ziet er naar uit dat de Duitsers de hand niet meer op de knip houden en weer vakantieplannen maken. Januari is tot nu toe ook boven verwachting goed (midden januari is altijd een beetje slap).
Hier is de hondenreddingsdienst gisteren weer teruggekeerd uit Haiti. Normaal gesproken zoekt de Bergwacht natuurlijk naar verdwaalde bergwandelaars en slachtoffers van lawines, maar ze hebben nu op deze manier hun steentje bijgedragen. Beetje jammer dat ze nu allemaal psychologische hulp nodig hebben naar aanleiding van wat ze daar gezien hebben. Daarbij moet je natuurlijk bedenken dat de meeste nog nooit verder op vakantie geweest zijn dan Tirol of Noordwijk aan Zee, en zowiezo niet voorbereid waren op de heftige indruk die 1 van de armste ontwikkelingslanden op een westerling kan maken.
Dan het ongelofelijke verhaal in de krant dat Duitsers het wereldrecord artsen bezoeken hebben. Een Duitser gaat gemiddeld 18 keer per jaar naar een dokter, in Beieren is dit zelfs nog meer…. Ik wist dat het veel was, 1 keer hoesten en ze zijn hier gelijk half dood, maar zoveel! In andere West-Europese landen zoals Belgie, Zweden en Oostenrijk is dit veel minder (3-7 keer per jaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.