ons hotel

dinsdag 21 december 2010

Sneeuw enzo

Ach, het is hier niet veel anders dan in de rest van Europa. Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Hier blijft echter wel alles rijden: de trein rijdt op tijd, de post wordt bezorgd, het vuilnis wordt opgehaald, al onze leveranciers rijden gewoon de berg op met hun 38 ton vrachtwagen. De hoeveelheden sneeuw zijn ook hier niet normaal meer, maar iedereen doet zijn uiterste best om alles begaanbaar en zo normaal mogelijk te houden. Ondanks het feit dat we de laatste tijd regelmatig 60 cm tot een meter sneeuw per dag hadden gaat alles hier nog goed. Vanmorgen was het weer raak: Christine klaagde dat ze de parkeerplaats nauwelijks in kwam en onze vaste gast kwam er nauwelijks uit. En dat terwijl ze allebei een auto met vierwielaandrijving hebben. Ik zit hier dus nu uit te druipen van het zweet omdat ik net de parkeerplaats te lijf ben gegaan met de sneeuwploeg. Het is nog lang niet klaar, Pepijn mag de rest doen.
Zondagavond zijn we naar de kerstviering van de Beierse Horecabond geweest, bij onze districtsvoorzitter die net voorbij Furth im Wald een leuk hotel heeft. Het was in het begin een beetje onwennig (weinig mensen die we kenden), maar uiteindelijk hebben we een hele gezellige avond gehad. Er was een kampvuur, traditionele kerstliederen uit de Oberpfalz (in ons vreselijke lokale dialect en dan eeuwenoud, dus heel moeilijk te volgen voor ons), kerstverhalen, iemand van het bestuur speelde kerstman en er was een leuk buffet. Het was al na half 2 toen we eindelijk weggingen (het begon om 19 uur). Vanwege de slechte winterse omstandigheden moesten we vreselijk langzaam rijden en waren we 2,5 keer zo lang onderweg als normaal.
Vandaag gaan we naar Deggendorf, naar de groothandel en wat andere winkels. We hebben nog het een en ander nodig, maar het blijft gokken wat. We krijgen veel last-minute aanvragen en boekingen, mensen wachten het echt af met het winterweer of het beter wordt, en of de sneeuw dan niet te veel wegdooit (wel wintersport willen, maar geen sneeuwbende, wat een luxeprobleem…). Uiteindelijk komt Oud&Nieuw wel vol, dat komt het altijd, het is dit jaar alleen vreselijk lastig plannen. Het personeel vindt het ook vervelend, het is al de 21ste en niemand die weet wanneer zij moeten werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.