ons hotel

maandag 27 december 2010

Hondje braaf, baasje niet

Soms wil je je gasten wel achter het behang plakken. Een categorie die iedere keer weer vindt dat de huisregels in het hotel niet voor hen geldt zijn hondenbezitters. Als ik nog een keer hoor "ja maar, mijn hond is zo braaf en lief en doet écht niets" dan ga ik heel hard krijsen. Nee,de hond doet ook niets, het is het baasje wat maar vindt dat alles mag en kan. Ik heb gisteren al 5 keer een hond uit mijn keuken, woonkamer, kantoor, etc moeten vissen omdat de baasjes vinden dat hun dier zo braaf is dat de aanlijnplicht in het hotel niet voor hen geldt. 
Vandaag ging ik eens kijken waarom Sandra toch zo lang over de kamers beneden deed. In verschillende kamers bleken de honden in bed te hebben geslapen (getver) en ze had grote moeite om de ene kamer weer toonbaar te krijgen voor de volgende gast. Werkelijk alles kon gesopt en in de was. De kamer stonk ook nog eens heel erg naar ongewassen hond. In een andere kamer hadden de gasten ónze dekens gebruikt om een bedje voor de hond te maken. Dekens waar andere mensen wel onder moeten slapen. Die dekens zijn nu echt te goor voor woorden, om maar niet te spreken over het hondenvoer wat door de hele kamer lag. 
Verder vinden hondenbezitters het blijkbaar heel normaal om de hond naast zich aan tafel op een stoel te zetten en hem vleeswaren van ons ontbijtbuffet te gaan zitten voeren. Als er weer eens een kat compleet in de stress door de gang rent, achtervolgd door een dolle hond (natuurlijk weer eens niet aan de lijn), is dat allemaal heel erg om te lachen en krijg je vaak ook nog te horen "ja, hij verdraagt ook geen katten om zich heen, eigen schuld, moet u uw kat maar bij mijn hond weghouden".

Het is afgelopen, honden komen er vanaf 1 januari niet meer in. Pepijn sputterde eerst nog een beetje, maar op de vraag hoeveel problemen we het afgelopen jaar al gehad hebben met hondenbezitters, moest hij bekennen "nou, zo ongeveer 19 van de 20 keer…." Begrijp ons niet verkeerd, we zijn een grote dierenvriend en honden zijn heel erg leuk, maar als het baasje geen verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn dier en het stoort andere gasten, dan komt onze business in gevaar en moeten we ergens een grens trekken. Het regent deze week ook klachten van andere gasten. Heel erg jammer dat zo'n harde maatregel nodig blijkt te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.