ons hotel

zaterdag 15 januari 2011

Weer in de prijzen

Het begint zo langzamerhand saai te worden. We weten wel dat we goed zijn…. Gisteren kregen we de oorkonde van Hotel.de in de bus, dat was nog de Top Rated Award van december 2010. We hadden het er net over dat we weer wat lijstjes moesten aanschaffen en een boor ter hand moesten nemen, want de Zoover Award Best Hotel 2010 hangt ook nog steeds niet aan de muur, toen de fax ratelde. Yeh! Deze keer zijn we gekozen in de Top 50 Beliebteste Hotels Deutschland. Welke positie we hebben weten we nog niet, dat kan alles tussen 1 en 50 zijn en wordt tijdens een feestelijke uitreiking in Berlijn bekend gemaakt op 26 februari.
Het was het eerste jaar dat wij meedoen, vorig jaar hebben collega-hotels van TipTop een groot deel van de prijzen voor zich opgeeist: maar liefst 14 hotels zijn zeer hoog geeindigd. En daarbij echt op plaatsen 2,3,6,7,9, enz. Onze geweldige collega in Mayen in de Eifel is vorig jaar tweede geworden en het jaar ervoor derde in de tweesterrencategorie. Benieuwd of Thomas dit jaar nummer 1 is geworden. De hotels hoeven alleen maar de enqueteformulieren uit te delen en de gast kan zelf beslissen of hij die inlevert bij de receptie of zelf naar de organisatie opstuurt. Wij betalen daar verder niet voor, alleen een paar tientjes voor het feestje in Berlijn en het drukken van de oorkonde.
Het zijn wel een stelletje Harry's dat ze de uitreiking op een zaterdagavond organiseren, dan heeft er geen hotelier tijd om aanwezig te zijn. Op zondagavond heeft er geen hotel ene mallemoer te doen, dan had iedereen kunnen komen. Wij wachten het even af of we wel of niet gaan en met hoeveel personen. Ik heb van Thomas begrepen dat ons TipTop-opperhoofd de uitslag van te voren al weet, en dat je weet dat je hoog geeindigd bent als je heftig gepushed wordt om toch vooral gezellig naar Berlijn te komen. Door moeilijk te doen kun je dus peilen of het de moeite waard is 600 km naar Berlijn te rijden. Zou wel wat lullig zijn: 1200 km gereden en dan ben je nummer 49…hahahaha…..Nou ja, van vele duizenden hotels in Duitsland is dat natuurlijk nog steeds een topprestatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.