ons hotel

maandag 12 september 2011

Geintegreerd

Dat Pepijn op het dorpsfeest tot laat in de avond gezellig mee heeft zitten drinken, heeft een band gevormd. De dorpsbewoners zijn (nog) veel leuker dan voorheen. Er wordt nog meer gezwaaid, er worden nog meer praatjes gemaakt, enz. Het dorpsfeestcomité vroeg ineens of ze zaterdagavond mocht komen vergaderen bij ons. Natuurlijk! Ze kwamen rond een uur of acht met een man of 10. We waren bijna helemaal vol (what's new?) met heel veel aankomsten en we hadden ook veel etensbestellingen, dus het was even aanpoten 's avonds. Pepijn heeft een vat bier aangeslagen, en de stemming werd al gauw gezellig. Ook omdat het supermooi weer was (29 graden), en er dus tot laat buiten gezeten kon worden. De reactie van alle dorpsbewoners: waarom komen we hier eigenlijk bijna nooit binnen, en wat is het hier eigenlijk leuk. Eén van de aanwezigen maakt deel uit van onze Frühschoppentafel op zondagochtend, die is hier bijna iedere week, en hij zei meteen "dat heb ik toch gezegd..." Voor het avondeten van de hotelgasten moesten we een hoop gerechten maken, en we hadden dus toch een pan met heerlijke spaanse gehaktballetjes in tomatensaus staan, dus we hebben hen bij wijze van bittergarnituur een schaaltje van die balletjes gegeven. Gevolg: ze hebben zo zitten smullen dat ze begin oktober met minimaal 20 man komen barbequen! Dat weekend is het hotel ook erg vol, dus dat wordt met een beetje geluk/pech wel een mannetje of 40/50 eten. Pepijn heeft meteen een medewerkster gepolst of die misschien 's avonds wil bedienen.

Vandaag is onze klusjesman druk bezig de aanhanger te vullen met hout enzo, we moeten woensdag weer het kampvuur organiseren, en we hebben een reputatie hoog te houden wat achterlijk grote vuren betreft. Het is een ideale gelegenheid om van boomafsnijsels af te komen en oud hout van de renovering van het pand. Wij moeten vandaag aan de bak met veel kamers schoonmaken, er kon vandaag niemand werken: Christine en Katrin zijn op hun andere werk, Sandra heeft geen auto (staat bij de garage) en Monika is nog steeds ziek thuis. We zijn allebei nog flink moe van het weekend, we zijn samen zaterdag weer eens tot laat doorgegaan zonder pauze en hebben samen het ontbijt en de checkout gisteren gedaan. Ook gisteren kon er niet geslapen worden, we hadden weer aankomsten en er was weer flink avondeten besteld. Morgen wordt weer een RUSTdag, met beiden in bed liggen. Onze grote plannen om vorige week dinsdag lekker veel aan onze eigen woonvertrekken te doen is toen om dezelfde reden niet doorgegaan, dus dat moet echt deze week. Het blijft maar druk, volgende week zijn we zelfs helemaal vol, en we hebben deze week dus een paar activiteiten die wij moeten organiseren/begeleiden. Dan gaat vrijdag ook nog mijn beugel eruit. Mijn ouders komen volgende week, die hadden al grappend gevraagd of ze in de garage moesten slapen. Het gaat er bijna op lijken... (nee hoor, pap, mam, maak je geen zorgen...). Bijtijds het eind november is hebben we die vakantie echt hard nodig!

3 opmerkingen:

  1. Is er in Tsjechië geen schoonmaakpersoneel te krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had al gereageerd maar kwam bij herlezing tot de conclusie dat er hier misverstanden op de loer liggen, vandaar deze aangepaste reactie:

    We hebben al een medewerkster van over de grens. Momenteel is ze ziek, maar dat reken ik haar totaal niet aan. Wat je bij haar, en ook bij een aantal anderen uit 'het oosten' merkt, is dat er toch een mentaliteitsverschil lijkt te zijn. Ze werken onmenselijk hard, maar niet precies; daardoor loop je voordurend kleine en minder kleine foutjes te corrigeren.
    Bovendien is de werkloosheid over de grens nog lager dan hier, hebben we dus weinig voordeel bij het zoeken over de grens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjonge wat een drukte. Goed dat het zo lekker loopt allemaal maar pas wel op jullie gezondheid he. wrken en geldverdienen is super maar niet ten koste van...
    Leuk dat je (schoon)ouders volgende week komen, hopelijk vinden jullie nog tijd om wat gezelligs samen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.