ons hotel

vrijdag 4 november 2011

Aanvulling

Sinds gisteren hebben we weer een aanvulling voor ons team. Ze is Tsjechische en gaat 2 dagen per week werken. Toen ze binnenkwam zagen we het al meteen: dit is iemand die in ons team gaat passen. De dag ervoor hadden we een andere sollicitant waarbij we meteen het omgekeerde zagen. Die bleef met haar jas aanzitten, en viel voornamelijk op door haar ontwijkende en aggressieve manier van antwoord geven. Na 10 minuten wist ik al: met dit mens gaan we allemaal waanzinnig ruzie krijgen, dat is geen teamspeler. Zaterdag komt er nog een sollicitant, want we hebben niet alleen een vervanging voor Monika nodig, maar waarschijnlijk dus ook voor Katrin.

Ondertussen is het hier nog altijd prachtig weer, strakblauwe lucht en prettige temperaturen. We zijn voor de tijd van het jaar dan ook nog aardig gevuld (60% vol in november is echt waanzinnig). Zelf komen we dit jaar niet toe aan mooie herfstwandelingen. Wel merken we dat we langzaam iets meer tijd hebben voor klussen die deze zomer zijn blijven liggen, zoals de boekhouding, klein onderhoud en dergelijke. We zijn met z'n allen de badkamers aan het aanpakken. Geld voor 16 nieuwe badkamers hebben we niet, maar de dames hebben hard geschrobt op de tegeltjes, Sepp heeft de voegen opnieuw gekit en ik heb eens lekker de douchegordijnen uitgebreid gewassen. De dames kwamen zelf met het idee om de eerste week dat we dicht zijn een grondige schoonmaakaktie te houden. Sepp komt ook, en dan lopen we alle kamers na, en hangen we gelijk met het hele team de kerstversiering in het hele pand op.

We hebben te horen gekregen dat onze Turkije-rondreis definitief door gaat, alles is ook al betaald. We kunnen dus nu gaan voorpretten en inlezen. Nog 4 weken voordat we gaan! Over 16 dagen sluit het hotel een maand, maar de eerste 2 weken hebben we genoeg (waarschijnlijk weer veel te veel) bezigheidstherapie bedacht. Zo krijgt onze eigen badkamer na 5 jaar eindelijk tegels! De laatste 2 dagen voor onze sluiting moet er een TipTop-beursstand in Leipzig bemand worden, en net als vorig jaar hebben wij ons weer opgegeven. Dit jaar ga ik, vorig jaar was Pepijn de vrijwilliger. Waarschijnlijk ga ik met de trein, dat is goedkoper en rustiger dan alleen 400 km heen en 400 km terug rijden met de auto.

1 opmerking:

  1. Zo blijf je altijd bezig, maar gelukkig hebben jullie een mooie reis om naaruit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.