ons hotel

zondag 6 november 2011

Hogere wiskunde

Een gezin van 7 personen checkt uit: 4 volwassenen en 3 teenagers. Ze hebben in 3 kamers verbleven, en 's avonds in de bar gedronken. De rekening moet als volgt:
-Kale kamerprijs van 3 kamers optellen, gedeeld door 7, en dat maal 4 personen en maal 3 personen
-de ene party betaalt toeristenbelasting voor 2 volwassenen en 2 kinderen, de andere voor 2 volwassenen en 1 kind.
-De drankrekening moet uitgeprint worden en met een balpen moeten de drankjes per persoon uitgesplitst worden. Niet gewoon gedeeld door 7, maar ieder drankje moet specifiek op een aparte rekening. Gisteravond hebben ze tegen Pepijn gezegd dat alles op 1 rekening mocht. Probleem: gisteravond waren ze aangeschoten, en nu weet niemand meer wat ze eigenlijk gehad hebben.

Uiteindelijk waren ze na 20 minuten emmeren tevreden met de rekeningen. Natuurlijk waren ze niet tevreden met mij, ik had natuurlijk telepathisch vooraf moeten weten hoe ze hun verblijf wilden afrekenen. Pepijn merkte na hun vertrek op dat het nog steeds niet klopt wie welke drankjes betaald heeft. Nou ja, het totaalbedrag klopte, dat is voor ons het belangrijkste. Ik heb in de computer van de hele berg rekeningen naderhand weer 1 verzamelrekening gemaakt, dat scheelt een gigantische hoeveelheid boekhoudkosten.

8 opmerkingen:

  1. Nee hoor Sally. Nederlanders zijn gewend om in een restaurant 1 rekening te vragen en dan zelf uit te rekenen wat iedereen zo ongeveer moet betalen en dat dan neer te leggen. Bij Duitsers is het zo dat als ze met 20 man een biertje gaan doen, die allemaal apart af willen rekenen met de serveerster.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Administratie kosten rekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh reuze irritant...Ja ook een beetje dom van je dat je dat niet kon aanvoelen hoor....Ik neem aan dat de glazen bol gister even niet werkte..

    Gr petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ja vervelend.... Natascha heeft ze de rekeningen en een pen gegeven en heeft ondertussen aan andere gasten haar tijd besteed.... eerder lachwekkend eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat ik eerst bij het totaalbedrag 7 euro had opgeteld en vervolgens tegen hen had gezegd dat ze 7 euro korting krijgen als ze het in 1x betalen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tjonge jonge, hoe moeilijk kan een mens zijn. Maar idd als het totaal bedrag maar klopt en vriendelijk uitzwaaien :-)

    Franca

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.