ons hotel

zondag 12 november 2006

Haus am Berg in het Koreaans

Het is een wonder: er stopte een auto van een besteldienst en die begon deuren uit te laden!!! We zaten nog even in spanning wat er uit het laadruim zou komen (sportschoenen?) maar het waren wel de goede. Jammer alleen dat de deurposten zo vreselijk transportschade hadden dat die meteen weer mee terug konden. We hebben ‘s middags dan maar de aanhanger achter de auto gekoppeld en zijn zelf naar een bouwmarkt gereden voor de deurposten. We zijn het er over eens dat we bij die toko online niets meer bestellen. Het was goed dat we de aanhanger bij ons hadden, we hebben een luxe douchekabine voor onszelf gekocht voor in onze nieuwe badkamer, compleet met een regendouche, van die massagestralen en een bankje. We hebben even staan rekenen, en kwamen tot de conclusie dat losse onderdelen bij elkaar opgeteld meer zouden gaan kosten, en dat je dan een eenvoudige douche had zonder toeters en bellen.

Deze week zijn er een aantal klussen eindelijk afgemaakt. Zo staan de kassa en het espressoapparaat eindelijk in het restaurant achter de bar op een nieuwe plank en heb ik alle BTW-bonnen van ongeveer 4 maanden gefiled. Jammer dat je met die kleine klussen geen enorme vooruitgang ziet, zoals met complete muren slopen, maar het moet wel gebeuren.

Vrijdag zijn we een dagje naar Regensburg geweest om bij de groothandel kerstversiering in te gaan slaan op horecaformaat. Je komt vaak met de kerstversiering in gewone winkels niet uit, omdat je pand gewoonweg veel te groot is, en je dan nog duur uit bent of het veel te frutselig staat. Zo hebben we een katrol met 44 meter lichtslang en een mega-aanbieding kerstbalen gescoord, en een guirlande van 5,40 meter lang voor langs de trapleuning. Als alles hangt en staat, plaatsen we wel een foto, maar we vinden het veel vroeg om half november al in kerstsfeer te gaan zitten. Het begint hier overigens al veel vroeger als in Nederland, ze doen hier natuurlijk niet aan Sinterklaas. Gisteren hebben we in spanning gezeten of er kinderen aan de deur zouden komen voor St. Maarten, maar in Frahels wonen eigenlijk bijna geen kinderen, en de heuvel is wel erg steil om met je lampionnetje omhoog te klimmen. Ook met Halloween niemand gezien, dat is hier ook wat gorter dan in Nederland.

Door al het bovenstaande zijn we eigenlijk nog niet veel verder gekomen met kamers 19 en 20, de elektra is grotendeels geinstaleerd, maar nu moeten de gaten in de muren weer eerst dichtgegipst worden voordat we kunnen gaan verven. Ook de gang naar het privé-gedeelte is nog 1 grote stofbende, maar de wenteltrap is wel helemaal klaar. We hebben uitgerekend dat we twee pallets met gasbetonblokken nodig hebben om de gang naast de wenteltrap weer toonbaar te maken en de muurtjes te bouwen die we nodig hebben.

Het is vandaag erg druk met frühshoppen, de stamtafel is te klein. Nou ja, beetje inschuiven en het past wel. Dat is wel leuk, de laatste weken komen er steeds meer buren een biertje pakken op zondagmorgen, toch ook wel een teken dat we steeds meer ingeburgerd raken.

Deze week is er een timmerman gekomen om de afvoerpijp van de afzuigkap te installeren, zodat we die eindelijk ook kunnen gebruiken. Niet alleen de keuken werd steeds erg vet, ook onze haren, brillen en kleding zaten steeds onder. Het vinden van een timmerman die voor zo’n relatief kleine klus wilde komen, was trouwens niet eenvoudig. We zijn maanden aan het leuren geweest voordat we iemand hadden. De afzuigkap hangt namelijk al een paar maanden. Gisteren bij het aanzetten maakte hij ineens een raar geluid, daar moeten we nog even naar kijken, maar het was wel windkracht 9 dus misschien trok hij verkeerd of zo.

Er hebben zich, met onszelf meegerekend, al 16 mensen aangemeld om te eten met Oud & Nieuw. Niets om zenuwachtig van te worden, het grootste aantal eters wat we gehad hebben deze zomer was 43. Dat was toch wel een beetje extreem, dat willen we eigenlijk niet meer.
We hebben trouwens in Google eens "haus am berg"+ Lam ingetoetst en we blijken op wel 80 websites te staan. Veel van die sites halen de gegevens bij Hotel.de en Bookings, sommigen zijn ook dochterondernemingen van, grappig is ook dat we in het Koreaans en het Japans te boeken zijn. Wat die mensen hier zouden moeten? Echt geen idee, maar leuk is het wel….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.