ons hotel

zondag 5 november 2006

Sportschoenen???

Pepijn heeft de afgelopen dagen in de clinch gelegen met een internet-besteldienst: we wachten al meer dan 4 weken op een partijtje binnendeuren en deurposten. We weten inmiddels dat de deuren de fabriek hebben verlaten, bij doe-het-zelf-concern Obi ook niet (meer?) staan en bij de bezorgdienst nooit zijn aangekomen, maar dat zij wel de opdracht hebben gekregen om de goederen uit te leveren. Vrijdag was dus de hele ochtend de brandende vraag: "Waar bevinden onze deuren zich nu?". Na 7 telefoontjes was het geduld behoorlijk op en waren we niet veel wijzer dan bovenstaand verhaal. Groot was dan ook de hilariteit toen we zaterdag een keurige brief ontvingen van de klantenservice van het bedrijf, met daarin excuses dat onze SPORTSCHOENEN nog steeds niet waren geleverd. Pardon?!?!Pepijn heeft vervolgens weer aan de lijn gehangen met de klantenservice, de dame in kwestie zag er zelf ook de humor wel van in, maar degene die de brief had geschreven was er op zaterdag niet. Obi en Otto zijn hier enorme bedrijven in Duitsland met een goede reputatie, maar die zijn ze bij ons wel kwijt… Het begint al net zo’n soap te worden als toen met de hoteldroger die door een dochter van Quelle (ook al zo’n grote naam hier) geleverd zou worden en die ook mysterieus in het luchtledige zweefde totdat we echt boos werden.

Gisteren heeft Pepijn een loos muurtje midden in de nieuw te maken badkamer eruit geslagen. Die ruimte oogt meteen een stuk groter, maar het heeft een extra grote stofbende opgeleverd. We vinden het stof overal, ook in ruimtes die niet direkt naast zijn of in verbinding staan met de bouwplaats. Gistermiddag hebben we echt moeite gedaan om alles weer toonbaar te krijgen, zo moest Pepijn alle glazen en alle plankjes in de bar afstoffen…Ik heb dit weekend alle gaten in de muren ingevuld van kamers 19 en 20 waar we de lambrisering van muren hadden getrokken, als Pepijn morgen de elektra even fií, kan ik dinsdag gaan verven.

We hebben vanavond samen oliebollen staan bakken. Misschien een beetje vroeg, maar we moeten toch goed voorbereid zijn met de feestdagen…. Ik had nog nooit oliebollen gebakken, en wilde weten of dat zou lukken. En dan is daar de altijd handige internetsite van Allerhande van AH met alle recepten die je maar kan verzinnen! Ze zijn gelukt, maar ik vind ze niet zo lekker. Volgens Pepijn komt dat omdat ik alleen van die donker uitgevallen ballen ken van de kraam en de bakker, en horen ze zo te zijn. Ze staan keurig in een tupperwarebak in de koelcel te wachten op het oordeel van Harald die morgen terugkomt uit Zwitserland…..

Ons Oudjaarsmenu is trouwens af en verstuurd naar alle gasten, nu maar kijken hoeveel mensen ervoor reserveren. Vanavond kregen we een telefoontje van iemand die heel veel kamers zocht met Oud&Nieuw, tsja, daar konden we hem niet meer aan helpen. Raar hoor! Midden deze week gaan we naar de groothandel om samen de wijnen die we uitgezocht hebben (en geproefd, hips!) voor het wijnarrangement te gaan inslaan. In ieder geval halen we een aantal flessen, als er veel aanmeldingen komen, kunnen we volgende maand nog wel wat bijhalen. De cursus Beiers koken waar Pepijn zich voor had aangemeld gaat niet door, jammer hoor… Nou ja, moeten we ons maar op het klussen storten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.