ons hotel

woensdag 8 november 2006

Lekkere auto

Harald wist een heleboel dingen van zijn auto, maar niet dat hij zo lekker smaakte. Toen de auto niet wilde starten, is de ANWB Alarmcentrale gebeld, en de vriendelijke monteur die kwam kijken, kwam tot de conclusie dat de bobinekabel bijna in zijn geheel door een marter verorberd was. Ook was de lekkerbek aan de ruitenwissersproeier-slang begonnen, maar van de bijbehorende blauwe cocktail kreeg de marter waarschijnlijk een vieze smaak in zijn mond. Het arme autootje is op een bergingswagen naar de dichtsbijzijnde garage vervoerd. De dealer had het onderdeel niet in huis, maar wel een tweedehands auto staan voor de verkoop waar hij de kabel uitgesloopt heeft. Om 14.00 uur kon Harald dan eindelijk richting Amsterdam vertrekken. Jammer overigens dat hij weer weg is…

Vandaag is de timmerman eindelijk aan de slag gegaan met de installatie van de afvoerpijp van de afzuigkap. Er moest een plafondbalk worden verwijderd, en dat moet natuurlijk professioneel gebeuren, anders zakt potentieel je hele dak of keukenplafond in. Niet echt iets wat je zelf gaat staan te knutselen… Het was echter lastig om iemand te vinden die dat even wilde komen doen (niet echt een langdurige of lucratieve job natuurlijk), dus we hebben maanden zonder werkende afzuigkap gekookt.

Vanmorgen vroeg viel de nieuwste editie van het blad Ajuus in de bus, met daarin ons interview! Natuurlijk vind je jezelf nooit leuk op de foto en achteraf denk je bij bepaalde dingen dat je het mooier of duidelijker had kunnen vertellen, maar zo’n artikel is altijd een samenvatting van een uitgebreid verhaal wat je hebt verteld. We zijn overigens niet ontevreden hoe het eruit is komen te zien! Ik heb gelijk alle vrienden en bekenden een mail gestuurd dat we in het blad stonden, benieuwd of de oplage in bepaalde regio’s in Nederland meteen stijgt (grapje, zoveel mails heb ik nou ook weer niet gestuurd).

We krijgen nog steeds aanvragen voor Oud & Nieuw, maar grotere groepen kunnen we gewoon niet meer kwijt, alleen nog een paar "losse" reserveringen. Ook hebben we de eerste reacties op het menu gehad, de eerste 8 schapen zijn over de dam. We zaten net te filosoferen dat we het helemaal niet erg vinden als het restaurant niet helemaal tot de laatste stoel vol zit, kun je net iets meer tijd en aandacht besteden aan de gasten die je wel hebt.

Vandaag ontzettend goed nieuws: onze waterinstallatie bevat helemaal géén legionella. We moesten een verplichte legionella-controle laten doen, en niet alleen zaten we onder de norm, het uiteindelijke testresultaat was letterlijk "0 ziektekiemen gevonden"! We zijn best een beetje trots, al weten we ook wel dat je als hotelier niet altijd schuldig bent. Natuurlijk moet je regelmatig de leidingen spoelen en je ketel lekker warm opstoken, maar het had kunnen zijn dat we wat onplezierigs geerfd hadden van de vorige eigenaar (die zette de ketel namelijk echt niet hoog genoeg).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.